În patru zile, peste 1000 de acțiuni pentru prevenirea și combaterea tăierilor ilegale de arbori

0
imagine - ARHIVĂ

În ultima săptămână, polițiștii de ordine publică din mai multe județe au confiscat peste 2300 de metri cubi de material lemnos, în valoare de peste 900.000 de lei, în urma unor controale efectuate pentru prevenirea și combaterea tăierilor ilegale de material lemnos.

Începând de luni, până joi, 30 aprilie 2020, polițiștii au organizat 1122 de acțiuni și controale pentru prevenirea și combaterea tăierilor ilegale de arbori și pentru asigurarea legalității transportului și comercializării cu material lemnos.

Au fost oprite și controlate 3428 de autovehicule, verificate 46 de exploatări forestiere, 17 instalații de debitat, 46 de depozite, 24 de târguri, piețe și oboare, 11 ocoale silvice și alte 192 obiective din domeniu.

În urma ilegalităților constatate, polițiștii au întocmit 109 dosare penale, iar pentru alte nereguli silvice au fost aplicate 273 de amenzi contravenționale, în valoare de aproape 540000 de lei.

Ca măsuri complementare, s-au confiscat 2380 de metri cubi de material lemnos de diverse sortimente (lemn de lucru, cherestea, lemn de foc), de peste 900000 de lei. Au mai fost ridicate, în vederea confiscării, 3 fierăstraie mecanice și două atelaje hipo.

Poliția Română, prin Direcția de Ordine Publică, continuă acțiunile pentru protejarea fondului forestier, prin sancționarea ilegalităților comise în sfera circulației, depozitării, prelucrării și comercializării materialului lemnos. În aceste activități sunt angrenați și specialiști silvici din gărzilor forestiere.

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here