Jandarmii craioveni au asigurat ordinea publică la “Rock Weekend – Summer Camp Brezoi”

0

Pe timpul sezonului estival, activitățile cu public numeros, desfășurate atât în mediul urban, cât și în mediul rural ar putea genera diferite situații neconforme legislației în vigoare, precum și creșteri ale valorilor de trafic spre/dinspre aceste locații.

În acest an, o dată cu răspândirea noului coronavirus, multe dintre aceste activități au fost anulate/restrânse. Cu toate acestea, câteva dintre aceste evenimente se mai desfăsoară, dar numai cu respectarea restricțiilor impuse, în contextul COVID-19.

Jandarmii din cadrul compartimentului prevenire și combatere a faptelor antisociale. au desfășurat activități specifice de informare și prevenire care au ca scop prevenirea și combaterea faptelor antisociale pe timpul adunărilor publice, conform programului de prevenire: “SPAȚIUL PUBLIC ESTE AL TUTUROR”,  precum și informarea participanților cu privire la adoptarea unor comportamente /atitudini care să prevină situațiile de risc, inclusiv în contextul pandemiei de coronavirus. Aceste activități au fost desfășurate de către jandarmii din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Craiova, cu ocazia asigurării măsurilor de ordine publică la evenimentul “Rock weekend – Brezoi 2020 – Summer Camp” din orașul Brezoi, județul Vâlcea, în perioada 26-27 iunie 2020,

Tot în acest sfârșit de săptămână, jandarmii au aplicat și 7 sancțiuni contravenționale în baza Legii 61/1991 privind sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, în valoare  totală de 1200 de lei.

 În perioada următoare, misiunile jandarmilor au în vedere, în principal, prevenirea şi combaterea oricăror fapte care aduc atingere normelor de convieţuire socială, precum și depistarea, identificarea şi dispunerea măsurilor legale împotriva celor care comit acest gen de fapte.

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here