Parlamentul European solicită noi surse de venituri pentru UE

0

Parlamentul European dorește un buget ambițios pentru UE, care să finanțeze redresarea și să contribuie la construirea unei Europe verzi, fără a împovăra contribuabilii sau generațiile viitoare. Dar cum s-ar putea obține așa ceva? Prin fluxuri de venituri suplimentare numite „resurse proprii”.

Europenii doresc ca UE să întreprindă acțiuni decisive pentru a face față pandemiei de coronavirus. Dar, pentru a putea finanța redresarea și pentru a investi în viitor, UE are nevoie de un buget mai ambițios. Deputații spun că acest lucru se poate face prin noi resurse proprii – taxe mici impuse unor lucruri precum deșeurile din plastic.

José Manuel Fernandes / Portugalia / Grupul Partidului Popular European (Creștin Democrat): „De ce avem nevoie de resurse proprii noi? Pentru că nu dorim să mărim contribuțiile naționale și nu dorim să împovărăm contribuabilii.

Întrucât economia UE se confruntă cu o recesiune profundă, Parlamentul solicită ca resursele proprii colectate de UE să fie permanent crescute, pentru a contribui la finanțarea redresării fără a împovăra viitoarele generații de europeni.

Valérie Hayer / Own Resources co-rapporteur / Renew Europe / Franţa: „Ideea nu este de a le impune cetățenilor europeni să plătească, ci mai degrabă de a impune acest lucru celor care nu plătesc suficient, celor care nu își plătesc impozitele în mod corect. Și aici ne referim la companiile digitale, care au avut de câștigat în urma acestei crize. Ne referim la companiile care evită impozitarea. Ne referim la companiile chineze care poluează și nu respectă standardele noastre.

Deputații au propus un pachet de măsuri pentru creșterea veniturilor, fără împovărarea europenilor de rând. Măsurile includ o taxă corporativă comună, o taxă pe serviciile digitale precum Facebook sau Google și o taxă pe tranzacțiile financiare.

În conformitate cu Pactul ecologic, Parlamentul propune, de asemenea, resurse proprii destinate combaterii schimbărilor climatice, cum ar fi venituri din sistemul de comercializare a certificatelor de emisii pentru dioxid de carbon, o contribuție pentru deșeurile din plastic și un mecanism de ajustare a emisiilor de carbon produse transfrontalier.

Pentru a întreprinde acțiuni privind climatul, pentru a investi în tineri și pentru a finanța redresarea, UE trebuie să se autofinanțeze mai eficient. Parlamentul spune că nu va susține următorul buget pe termen lung dacă acesta nu va include o reformă a surselor de venituri.

sursa: Parlamentul European

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here