Reality Check – împreună la nevoie pentru cei în nevoie

0
Asociația Reality Check a organizat în lunile iunie și iulie acțiuni care au venit atât în sprijinul celor mai vulnerabile persoane în fața pandemiei, din Castelu și Coroieni (familii sărace, bătrâni și persoane cu dizabilității), cât și în sprijinul spitalelor locale.

370 de familii în nevoie și 370 de bătrâni și persoane cu dizabilități au beneficiat de două tranșe de ajutoare de urgență, constând în pachete cu alimente și produse de igienă de bază. De asemenea, am oferit donații de alimente și produse de igienă și pentru pacienții Spitalului Orășenesc Târgu Lăpuș și rezidenții Centrului Social pentru persoane în vârstă – Comuna Coroieni.

Alternate text

700 de persoane din Ponorâta folosesc din nou la capacitate maximă baia publică reparată de Reality Check. Baia publică, dotată cu cu trei cabine de duș, două mașini de spălat, două uscătoare și două lavoare mai mari, a fost construită în 2015 cu sprijinul Romstal România.

Spitalele din Târgu Lăpuș și Medgidia au primit echipamente de protecție (măști KN95, mănuși, combinezoane și gel antibacterian pentru mâini și dezinfectant pentru pardoseli). Spitalul din Târgu Lăpuș are în medie 70 de internări ambulatorii și de recuperare săptămânal, la care se adaugă alte câteva zeci de oameni care beneficiază de consultații în policlinică. Acesta este gestionat de primărie și nu a beneficiat de fonduri suplimentare în perioada de criză.Medicii de la Spitalul Municipal Medgidia, spital de linia întâi în lupta cu COVID-19, au tratat până în prezent peste 200 de pacienți care au contactat virusul și au mare nevoie de echipamente de protecție pentru a își desfășura activitatea în siguranță.

Spitalul din Târgu Lăpuș are în medie 70 de internări ambulatorii și de recuperare săptămânal, la care se adaugă alte câteva zeci de oameni care beneficiază de consultații în policlinică. Acesta este gestionat de primărie și nu a beneficiat de fonduri suplimentare în perioada de criză.

Cu economiile rămase în proiect, vom oferi încă o tranșă de echipamente de protecție pentru cele două spitale (două treimi Spitalului din Medgidia și o treime vor fi alocate Spitalului din Târgu Lăpuș).

Alternate text

Proiectul a fost implementat în parteneriat cu Primăria Comunei Castelu și cu Primăria Comunei Coroieni și cu sprijinul voluntarilor inimoși care ne-au ajutat să îndeplinim tot ceea ce ne-am propus.

„Împreună la nevoie pentru cei în nevoie” este un proiect derulat de Reality Check și finanțat prin programul „În stare de bine”, susținut de Kaufland Romania și implementat de Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile.

***

#realitycheckro #impreunalanevoiepentruceiinnevoie #instaredebine #implicareafacediferenta #kaufland #fdsc

Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod necesar poziţia oficială a programului „În stare de bine”.

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here