29 de misiuni efectuate de pompierii mehedințeni în ultimele 24 de ore

0
156 de misiuni desfășurate de ISU Mehedinți în ultima săptămână

Pompierii mehedințeni au efectuat 29 de misiuni, în ultimele 24 de ore, dintre care: 20 pentru combaterea răspândirii noului coronavirus, opt pentru acordarea asistenței medicale de urgență unor persoane care au solicitat ajutorul apelând numărul unic de urgență 112 și o intervenție pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o butelie.

În cursul zilei de miercuri, 29 iulie 2020, pompierii mehedințeni au intervenit, pentru stingerea unui incendiu izbucnit într-un apartament, situat la etajul I al unui bloc de locuit de pe strada Dr. Victor Babeș din municipiul Drobeta Turnu Severin. De această dată, incendiul anunțat la timp de proprietar, a fost stins imediat de pompieri, fără a produce pagube materiale. Proprietarul a suferit arsuri de gradul II la nivelul brațului, în încercarea de a scoate butelia din locuință, acesta fiind transportat la spital, după ce paramedicii SMURD i-au acordat primul ajutor medical. A fost o situație în care se poate spune că proprietarul a avut noroc, însă,  nerespectarea măsurilor de apărare împotriva incendiilor poate produce adevărate tragedii, atunci când cetățenii aleg să încalce regulile, aceștia riscând să-și piardă viața și punând în pericol persoanele apropiate, dar și colocatarii.

Pentru a evita situaţiile în care, din cauza nerespectării măsurilor de utilizare a buteliilor, persoanele implicate pot fi grav afectate, facem apel la cetățeni să verifice etanșeitatea buteliei, numai cu emulsie formată din apă și săpun, fiind interzisă folosirea flăcării.

Totodată, pentru o exploatare în siguranţă, utilizatorii trebuie să menţină deschis robinetul buteliei doar pe timpul utilizării acesteia şi să-l închidă, imediat, după ce nu mai folosesc mijlocul de preparat hrana.

În cazul în care sesizează miros de gaz în încăpere, să nu folosească iluminatul sau surse de aprindere, să deschidă ferestrele pentru aerisire şi să închidă robinetul buteliei.

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here