Valea Oltului: Duminică, în zona Câineni – circulația rutieră va fi reluată pe ambele sensuri

0

CNAIR anunță participanții la trafic despre faptul că, începând de duminică, 23 august 2020, pe Valea Oltului DN7, în zona Câineni, circulația rutieră va fi reluată pe ambele sensuri de deplasare. 

La începutul lunii septembrie, pentru un interval de maximum patru zile, o să fie instituită o nouă restricție de circulație, pe un singur sens, în vederea efectuării lucrărilor de refacere a părții carosabile.

Finalizarea lucrării, conform contractului, este prevăzută pentru 15 septembrie 2020. În lipsa fenomenelor meteo extreme există toate premisele ca lucrarea să fie finalizată mai devreme decât termenul contractual, în perioada imediat următoare.

***

CNAIR SA a demarat lucrările imediat după cedarea corpului drumului și surparea suprafeței carosabile de de la începutul lunii martie.

În data de 10 martie 2020 a început realizarea unui drum de acces și a platformei de lucru, această primă etapă desfășurându-se într-un interval de 14 zile.

În perioada 13 iunie 2020 – 20 iulie 2020 lucrările au fost întrerupte din cauza viiturilor și a debitului foarte ridicat al râului Olt, acestea afectând drumul de acces și platforma de lucru, care au necesitat intervenții substanțiale de refacere, în două rânduri.

Până în prezent, au fost forați 180 de piloți cu o adâncimea de 11 metri și diametrul de 800 mm. De asemenea, au fost realizați 180 metri de radieri, cu o înălțime de 1,3 metri și 180 metri de zid de sprijin, cu înălțimea de 5 metri.

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here