Misiunile pompierilor mehedințeni în ultimele 24 de ore

0

În ultimele 24 de ore, pompierii mehedințeni au efectuat 25 de misiuni, 11 dintre acestea pentru combaterea răspândirii noului coronavirus, o intervenție pentru deblocarea ușii unui apartament, în interiorul căruia se afla o persoană care a necesitat îngrijiri medicale, două pentru stingerea unor incendii, iar alte două pentru îndepărtarea unor roiuri de gărgăuni.

Totodată, paramedicii SMURD au acordat asistență medicală unui număr de 9 persoane care au solicitat ajutorul apelând numărul unic de urgență 112.

În cursul zilei de joi, 3 septembrie 2020, cadrele ISU Mehedinți au continuat verificările pe linia prevenirii răspândirii virusului SARS-CoV-2 și au desfășurat două acțiuni, care au vizat două unități de turism. În urma verificărilor efectuate, au fost aplicate două avertismente pentru nerespectarea măsurilor individuale de protecție (Covid-19), pompierii urmărind, totodată, și dacă sunt respectate măsurile de apărare împotriva incendiilor.

De asemenea, echipajele operative din cadrul Detașamentului Drobeta Turnu Severin au asigurat 11 misiuni, dintre care șapte pentru decontaminarea a 15 ambulanțe SMURD și SAJ, dar și a autospecialei de transport personal și victime multiple (ATPVM), iar alte patru pentru preluarea și transportul unor persoane care au necesitat îngrijiri medicale sau au fost plasate în carantină la domiciliu.

În această dimineață, au fost reluate misiunile de stingere a incendiului izbucnit miercuri, 2 septembrie 2020, în Parcul Național “Domogled -Valea Cernei”, după ce în cursul zilei de ieri un elicopter IGAv a desfășurat cinci misiuni efectuând un număr de 31 de aruncări asupra celor două focare, aflate pe un versant stâncos, în zone inaccesibile terestru.

În prezent, elicopterul IGAv dotat cu dispozitiv de stingere Bambi-Bucket, acționează pentru lichidarea unui singur focar, după ce incendiul manifestat la cel de-al doilea focar a fost stins.

Pentru asigurarea și supravegherea vecinătăților, în zonă se află și un echipaj de pompieri din cadrul subunității Baia de Aramă, 2 lucrători ai Ocolului Silvic Tarnița, precum și 4 rangeri din cadrul administrației parcului.

Loading...

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here