Mehedinți: Bărbat căzut într-o fântână din Salcia, salvat de pompieri

0

Marți, 15 septembrie 2020, în dispeceratul integrat ISU-SAJ Mehedinți, un cetățean a solicitat sprijinul pompierilor, întrucât o persoană avea nevoie urgentă de ajutor, aceasta fiind căzută într-o fântână din localitatea Salcia.

Persoana, un bărbat în vârstă de circa 50 de ani, căzuse accidental în fântâna dezafectată, fără apă, aflată pe marginea drumului. La scurt timp, lipsa acestuia a fost simțită de fiul său, care împreună cu câțiva săteni, a ajuns la locul evenimentului, căutând soluții salvatoare. Aceștia au apelat la ajutorul unui pompier care se afla în apropiere.

Plt. maj. Popa Viorel Gabriel din cadrul Stației Vânju Mare, aflat în concediu de odihnă, s-a deplasat de urgență la locul indicat, îndrumându-i pe săteni să apeleze numărul unic de urgență 112 pentru a solicita și sprijinul echipajelor de salvare.

Temându-se că bărbatul și-ar putea pierde starea de conștientă, a improvizat rapid un dispozitiv de salvare, format din chingi, prelate și o scară, comunicând permanent cu victima, pe care a îndrumat-o pas cu pas. După ce s-a asigurat că aceasta a respectat întocmai indicațiile și a reușit să se imobilizeze, fixându-se de scară, Gabi ajutat de cetățeni, a reușit să aducă persoana, în siguranță, la suprafață, din fântâna adâncă de circa 14 metri.

Paramedicii SMURD sosiți la locul intervenției, au acordat primul-ajutor bărbatului, care a suferit un traumatism toracic, ulterior acesta fiind transportat la spital.

Experiența în misiunile de salvarea a colegului nostru Gabi a adus bucurie familiei bărbatului, iar acesta a conștientizat faptul că este o persoană norocoasă.

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here