Agenda săptămânii 21 – 27 septembrie 2020 la Parlamentul European

0

Belarus. Deputații din Comisia pentru Afaceri Externe a Parlamentului European (AFET) vor avea o întâlnire cu liderul opozitiei din Belarus, Sviatlana Tsikhanouskaya, care va fi prezentă la Bruxelles pentru discuții despre cele mai recente evoluții din țara sa. Membrii Comisiei AFET vor adopta, de asemenea, recomandări privind modul în care UE ar trebui să își reevalueze relația cu Belarus în urma alegerilor prezidențiale frauduloase din luna august, a protestelor din partea populației și a măsurilor represive luate de autorități. Dezbaterea poate fi urmarită aici  (Luni, 21 septembrie, ora locală 13.45 / ora României 14.45). Parlamentul European a votat o rezoluție referitoare la situația din Belarus în data de 17 septembrie 2020.

Democratie, stat de drept și drepturi fundamentaleComisia pentru Libertăți Civile, Justiție și Afaceri Interne (LIBE) va vota o inițiativă legislativă care propune crearea unui mecanism permanent al UE, care să monitorizeze și să prevină îndepărtarea de valorile europene a statelor membre, prin intermediul recomandărilor specifice de țară, incluzând un calendar și ținte de implementare. (Marți, 22 septembrie).

Relațiile UE – China. Negocierile referitoare la acordul privind investițiile între UE și China, dezinformările, situația din Hong Kong, drepturile omului, schimbările climatice și modul de abordare a pandemiei de COVID – 19 sunt teme care vor fi discutate la întâlnirea dintre deputații Comisiei pentru Afaceri Externe din Parlamentul European (AFET) și Ambasadorul Chinei la UE, Ming Zhang. (Luni, 21 septembrie, ora locală 17.00 / ora României 18.00).

Garanția pentru tineri. Rata somajului în rândul tinerilor din UE a fost de 17% în luna iulie 2020 (în creștere față de 14.9 %, rata înregistrată înainte de pandemia de COVID – 19) și se așteaptă o creștere importantă a acesteia. În acest context, deputații din Comisia pentru Ocuparea Forței de Muncă și Afaceri Sociale (EMPL) vor vota o rezoluție prin care cer o întărire rapidă a Garanției pentru Tineri și o creștere substanțială a finanțării acesteia. (Luni, 21 septembrie).

Vaccin împotriva COVID-19. Deputații din Comisia pentru Sănătate Publică (ENVI) și din Comisia Industrie (ITRE) organizează o audiere publică cu cercetători, reprezentanți ai companiilor farmaceutice și organizații ale societății civile despre modalități de asigurare a accesului la vaccinul împotriva COVID-19 pentru toți. Aceștia vor discuta și despre provocările ridicate de testele clinice, de producție și de distribuție. (Marți, 22 septembrie).

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here