Dolj: Școala Gimnazială din Brădești, participantă la proiectul ÎMPREUNĂ PENTRU UN MEDIU CURAT ȘI SĂNĂTOS

0

Pentru un mediu curat… Colectează separat! Aceasta este deviza sub care s-a desfășurat la sfârșitul săptămânii trecute, proiectul “ÎMPREUNĂ PENTRU UN MEDIU CURAT ȘI SĂNĂTOS”, organizat împreună cu Asociația de Dezvoltare Intercomunitară EcoDolj, Asociația Visuri de Om Mare și Școala Gimnazială din Comuna Brădești.

Aproximativ 350 de elevi din cadrul Școlii Gimnaziale Brădești, județul Dolj au participat la acest eveniment plin de culoare, veselie și entuziasm, în urma căruia au învățat informații utile despre reciclare, modalitatea corectă a colectării separate a deșeurilor reciclabile, dar și importanța acesteia privind protejarea mediului înconjurător.

Reprezentanții Asociației Visuri de Om Mare le-au vorbit celor mici despre cele mai eficiente metode de prevenire a răspândirii noului Coronavirus, și anume: dezinfectarea, spălarea mâinilor cât mai des, dar și purtarea măștilor.

De asemenea, un aspect esențial menționat în cadrul evenimentului a fost pregătirea deșeurilor reciclabile înainte de a le arunca, pentru că este extrem de important ca acestea să fie curate, să fie eliminate dopurile sau capacele, apoi să fie presate/împăturite, în funcție de categoria acestora.

Pentru a fi siguri ca au înțeles și că au recepționat informațiile transmise am apelat la câteva joculețe, cu ajutorul cărora elevii au răspuns corect la câteva întrebări, cum ar fi: ”Ce culoare are pubela unde trebuie să aruncăm un pet?”, ”Dar o cutie de carton?”, etc.

În cadrul școlii au fost amplasate recipiente pe 3 culori : verde, galben, albastru, cu ajutorul cărora toți copilașii vor putea să colecteze separat toate deșeurile reciclabile pe care le produc, contribuind puțin câte puțin la salvarea mediului înconjurător.

La final, cei mai mici prichindei, până la cei mai mari au primit din partea organizatorilor măști reutilizabile cu un design deosebit, dezinfectant, orare, pixuri din carton reciclabil, semne de carte, mingi pentru echipele de fotbal și handbal, dar și recipiente pe culori pentru fiecare clasă.

Vom continua și prin alte proiecte interesante, în cadrul cărora vom aprofunda aceste subiecte, cu scopul de a înțelege fiecare dintre noi faptul că a colecta separat nu este un moft, ci trebuie să se transforme într-un mod de viață !

Așa că… nu rămâne decât să COLECTAȚI SEPARAT, pentru a trăi într-un MEDIU CURAT!

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here