Misiuni executate de Jandarmeria Mehedinți în perioada iulie – septembrie 2020

0

În perioada iulie – septembrie 2020, structurile de ordine publică ale Jandarmeriei Mehedinți au executat 2400 misiuni de asigurare și menținere a ordinii publice, principalul obiectiv fiind creșterea gradului de siguranță a cetățeanului.

În această perioadă, efectivele de jandarmi au participat la 127 misiuni de asigurare a ordinii publice (premergător și pe timpul alegerilor locale), precum și la 2273 misiuni în sistem integrat de menținere a ordinii publice, în zona de responsabilitate. Pe timpul misiunilor desfășurate, au fost constatate 26 fapte de natură penală (6 infracțiuni în mod independent, pentru deținere și consum de droguri, furt de energie electrică, tentativa de trecere frauduloasă a frontierei de stat, furt,  și 20 de infractiuni, fiind depistați 19 făptuitori,   în cadrul misiunilor în sistem integrat).

În perioada de referință au fost aplicate 281 sancțiuni contravenționale(128 avertismente scrise și 193 de amenzi) în valoare de 98.300 lei. Majoritatea sancțiunilor au fost  aplicate pentru nerespectarea prevederilor legale conform Legii 61/1991 republicată (tulburarea ordinii și liniștii publice, provocarea si participarea la scandal, consum de bături alcoolice, proferarea de injurii și expresii jignitoare) sau pentru nerespectarea prevederilor conform Legii 55/2020, privind prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

S-a intervenit în urma unui număr de 50 de  apeluri din partea cetățenilor pentru soluționarea cărora au fost direcționate echipajele de intervenție din cadrul unității, cele mai multe solicitări  au vizat sprijinul jandarmilor în cazul agresiunii sau incidentelor provocate de animale/insecte, sau aplanarea unor stări  conflictuale.

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here