Mehedinți: Continuă acțiunile forțelor de ordine pentru siguranța sanitară a cetățenilor

0
Mehedinti - Continua actiunile fortelor de ordine pentru siguranta sanitara a cetatenilor in contextul pandemiei de COVID

În contextul creșterii numărului de cazuri de COVID 19, pentru prevenirea și combaterea infectării cu noul corona virus, polițiștii Inspectoratului de Politie Județean Mehedinți cu suportul Jandarmeriei, Poliției Locale și a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Drobeta” au continuat activitățile de verificare a modului în care se respectă prevederile Legii nr 55 din 2020, privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID 19.

Astfel, în ultimele 24 de ore, au fost verificate aproximativ 700 de persoane și peste 45 de societăți comerciale cu privire la respectarea măsurilor impuse în această perioadă, obiectivul urmărit fiind siguranța cetățenilor.

În urma activităților desfășurate au fost aplicate 53 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, în valoare de peste 12.000 lei. De asemenea, au fost verificate peste 50 de mijloace de transport în comun.

Polițiștii reamintesc tuturor cetățenilor să păstreze distanțarea fizică, să poarte mască de protecție și să nu se expună la riscuri.

Acțiunile de acest gen vor continua zilnic, scopul acestor fiind sănătatea și siguranța cetățenilor. Polițiștii NU doresc sancționarea cetățenilor, ci ca toți sa conștientizeze că sănătatea și viaţa persoanelor sunt cele mai importante.

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here