Infracțiuni și contravenții la regimul armelor și munițiilor constatate de polițiștii din cadrul IPJ Vâlcea

0
Olt: Un bărbat din Teslui s-a împușcat accidental cu o armă de vânătoare
Imagine ARHIVĂ

Poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vâlcea au constatat o infracţiune de nerespectare a regimului armelor şi muniţiilor și au aplicat 3 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea condițiilor de păstrare a armelor și munițiilor.

Sâmbătă, 23 septembrie 2017, poliţiştii din cadrul Biroului de Arme Explozivi şi Substanţe Periculoase au efectuat verificări pe linia respectării Legii nr. 295 din 2004, privind regimul armelor și munițiilor, pe raza judeţului Vâlcea.

Cu acest prilej, polițiștii l-au depistat pe P.N., de 42 de ani, din comuna Lădești, care nu a păstrat arma de vânătoare în conformitate cu prevederilor legale și deținea 4 cartușe confecționate artizanal. Bărbatul s-a ales cu dosar penal, fiind cercetat pentru nerespectarea regimului armelor și munițiilor, faptă prevăzută de Codul penal și i-au fost aplicate 2 sancțiuni contraveționale pentru nerespecatrea condițiilor de păstrare a armelor și muniției.

De asemenea, poliţiştii l-au depistat pe P.D.G., de 40 de ani, din municipiul Râmnicu Vâlcea, care nu a păstrat o armă de autoapărare cu proiectil de cauciuc, în condițiile prevăzute de lege, acesta fiind sancționat contravețional.

Faţă de persoanele în cauză s-a dispus măsura complementară de anulare a dreptului de deținere, port și folosire a armelor și munițiilor.

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here