În județul Olt se continuă acțiunile de verificare pentru prevenirea răspândirii Sars-Cov-2

0
În județul Olt se continuă acțiunile de verificare pentru prevenirea

În ultimele 24 de ore, pentru prevenirea și combaterea infectării cu noul coronavirus, sub autoritatea Instituţiei Prefectului, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt, împreună cu jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Olt, polițiști locali, precum și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, Direcției de Sănătate Publică, Direcţiei Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor au intensificat activitățile de verificare a modului în care se respectă prevederile Legii nr. 55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Astfel, au fost verificate zonele aglomerate, centrele comerciale dar şi mijloacele de transport în comun, cu privire la  respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind limitarea și prevenirea răspândirii virusului Sars-Cov-2.

La activităţile de verificare desfășurate ieri au participat peste 210 forţe de ordine, fiind verificate 115 societăți comerciale, precum şi 53 de mijloace de transport persoane. Totodată, au fost legitimate aproximativ 1450 de persoane.

Pentru abaterile constatate au fost aplicate 48 de sancţiuni contravenţionale, în valoarea totală de 6.100 de lei, toate pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală.

oamenii legii recomandă tuturor cetăţenilor să păstreze distanțarea fizică, să poarte masca de protecție și să nu se expună la riscuri.

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here