Jandarmeria în culori – expoziție de pictură la Centrul Cultural Eugen Ionescu din Slatina

0
Jandarmeria în culori expozitie de pictura la Centrul Cultural Eugen Ionescu din municipiul Slatina

3 Aprilie a anului 1850 a marcat întemeierea Jandarmeriei Române, prilej prin care relevăm una dintre activitățile desfășurate la nivelul inspectoratului, împreună cu instituții locale din subordinea Consiliului Județean Olt.

Un an atipic, în care evenimentele capătă altă formă, însă păstrează același mesaj de strânsă legătură între instituția noastră și cetățeni.

Cu prilejul împlinirii a 171 de ani de la înființarea Jandarmeriei Române, la Centrul Cultural Eugen Ionescu din municipiul Slatina au fost expuse lucrări ale cursanților Secției de Arte și Meșteșuguri, sub coordonarea doamnei Oana NICA, din cadrul Centrului Județean de Cultură și Artă Olt.

Lucrările au fost realizate de cursanții claselor de pictură din Slatina, Vișina și Vitomirești, iar expoziția poartă denumirea de ”Jandarmeria în culori”.

Cele aproape 50 de lucrări finalizate într-un timp scurt, dintre care șase icoane ce reprezintă protectorii Jandarmeriei Române, Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil, sunt interpretarea proprie a temei, care dă unicitate și naturalețe specifică fiecărei vârste.
Datorită faptului că expoziția se desfășoară fără public, lucrările expuse vor fi prezentate pe paginile de socializare ale celor două instituții.

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here