Oricine are nevoie de echipamente horeca

0

Sunt sigură că nu există familie care să nu fi organizat evenimente la domiciliu şi să nu fi avut invitaţi.

La o logodnă, la aniversări şi botezuri sau nunţi, lumea vine la tine acasă, să îţi arate că este alături de tine şi nu te lasă să sărbătoreşti singur.

Când ştii că peste o lună vei avea majoratul, începi să planifici cu atenţie evenimentul şi să cauţi echipamente horeca prin magazine. Ai nevoie de farfurii elegante şi toate să fie la fel, de tacâmuri din inox, de coşuri pentru patiserie şi de cleşti pentru autoservire.

La fel faci, dacă ai nuntă. Noi, românii, suntem gazde bune şi nu lăsăm musafirii să plece, fără să le oferim: un pahar de apă, de vin sau de suc, o prăjitură şi o cafea sau o bucată de cozonac.

Ai 20 de invitaţi? Trebuie neapărat să ai 20 de farfurioare la fel, 20 de  pahare şi de ceşti de cafea. Investiţia trebuie făcută, fiindcă evenimentele se fac cu oameni şi vei mai avea invitaţi şi cu alte prilejuri.

Împrumutul veselei nu este sub nicio formă o idee bună din următoarele motive:

  • se pot sparge pahare sau farfurii, fiindcă nimeni nu îţi garantează că petrecăreţii nu scapă din mâna aceste vase fragile.
  • cu siguranţă că nevoie de vase multe din acelaşi set vei avea mereu. Poţi avea invitaţi de Crăciun, de Paşte sau de Revelion, în viaţa ta de familie apar multe evenimente şi oamenii vor veni în casa ta, să îţi aducă un dar, iar tu trebuie să le răsplăteşti bunăvoinţă.

Îmi plac obiceiurile de la noi care arată multă căldură în relaţiile dintre oameni. De pildă, la naşterea unui copil, mama este vizitată acasă şi primeşte daruri şi pentru ea şi pentru micuţ.

Acum nu te poţi scuza că nu ai timp, să cauţi prin magazine farfurii elegante, ceşti de cafea şi pahare, fiindcă magazinul vine la tine acasă. Nu este ca în basme, ci este ca în lumea noastră marcată de tehnologie.

Te aşezi la birou în faţa unui dispozitiv conectat la internet şi intri pe site-ul celui mai aprovizionat magazin cu echipamente horeca şi analizezi cu atenţie produsele. Vei descoperi că acesta este un exerciţiu şi util, dar şi plăcut.

Nu cred să existe adult căruia să nu îi placă vasele de porţelan! Ele au o strălucire aparte şi o eleganță ieşită din comun. Când ieşeam în oraş, stăteam ore întregi în astfel de magazine şi admiram: farfuriile albe, farfuriile roşii, albastre, cărămizii sau verzi. Unele erau simple, seducând prin simplitatea lor, în timp ce altele erau imprimate cu flori, cu frunze sau cu motive geometrice. De Crăciun apăreau farfurii cu brazi, cu desene tematice şi cu Moş Crăciun intrând pe coş cu sacul plin şi era o încântare să le cumpăr. De Paşte admiram farfuriile cu iepuraşi, cu miei sau cu ouă roşii.

Multe dintre aceste farfurii pictate spuneau povești fermecătoare.

În magazinul online poţi vizualiza cât doreşti produsele, în linişte, singur, şi poţi face şi un exerciţiu de cumpărare. În ce constă acesta? Pui în coşul virtual ce îţi place şi înainte de finalizarea comenzii ţi se afişează valoarea coşului virtual.

În cazul în care ai pus prea multe produse în coş şi nu ai bani pentru ele, poţi goli coşul, până ajungi la suma dorită de tine.

O altă categorie de produse stil horeca este cea a paharelor. În orice casă trebuie să existe 3-4 tipuri de pahare diferite: unele cu picior, pentru vin, altele pentru apă, dar şi pentru băuturi fine.

La fel există şi în restaurante, fiindcă  nu poţi pune ţuică sau coniac în pahare de apă sau de vin. Fără să ai multă ştiinţă în domeniul respectiv, aproape că băutura spune ce pahar merită.

După cum vedeţi la restaurante o mulţime de pahare diferite, la fel trebuie să aveţi şi voi în casă seturi de pahare în care să puteţi să vă serviţi musafirii.

Îmi place să privesc farfurii şi pahare, servicii de masă, dar ştiu câtă nevoie este şi de tacâmuri din inox, de aceea le acord şi lor importanta cuvenită.

Să ştii că la evenimente, bufetul suedez este cea mai elegantă formă de servire, de aceea să ai în casă şi instrumente de autoservire, adică acei cleştişori din inox cu care omul îşi poate pune în farfurie ce doreşte!

Mesele trebuie să arate perfect, adică să fie pline cu vaze de flori şi cu boluri pline de fructe, iar bucătăria ta să nu fie cu nimic mai prejos de bucătăria unui restaurant.

Cu evenimente sau fără evenimente în casă, ai nevoie de:

  • oale din inox de diferite dimensiuni. Inoxul este sfânt, fiindcă nu dăunează sănătăţii, îşi păstrează aspectul mult timp, se curăţa uşor şi este şi antimicrobian.
  • tigăi profesionale de care să nu se prindă carnea, ouăle sau clătitele
  • spatule şi ţeluri
  • polonice şi tocătoare
  • răzătoare şi cuţite profesionale.

Fă-ţi timp, să treci pe la fiecare categorie de produs şi să alegi ceea ce ai nevoie! Gândeşte-te că poți să găseşti toate produsele în acelaşi loc şi nu trebuie să mergi pe la 3-4 magazine şi să stai la fiecare 30 de minute.

De pe site-ul magazinului online, în 15 minute ai finalizat comanda, specificând şi adresa de livrare.

Şi acum când scriu aceste rânduri, gândul îmi zboară la farfuria corai şi la cea turcoaz, fiindcă greu să găseşti ceva atât de frumos şi de original. Colecţii întregi aşteaptă să fie puse în coş, să ia calea către casa ta şi să te ajute să organizezi petreceri de vis!

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here