Anca Lucian și Lucca Lucian, noii campioni mondiali în magie mentală

0

La cea de-a 28-a ediție a Campionatului Mondial de Magie FISM 2022, din Quebec City, Canada, cu 110 artiști în competiție, orădeanca Anca Lucian & vienezul Lucca Lucian au câștigat medalia de aur la categoria magie mentală cu o nouă versiune a numărului lor de citire a minții „The Mind-Reading Revolution”.

Succesul lor nu este o coincidență. Din 2015, cei doi magicieni s-au calificat la toate Campionatele Mondiale și Europene FISM, câștigând trei medalii de argint și două de aur în cinci competiții, devenind astfel mentaliștii cu cele mai multe medalii FISM din toate timpurile. În 2018 au obţinut prima medalie de argint pentru România la Campionatul Mondial de Magie din Busan, Coreea de Sud.

Înscenarea lor mistico-umoristică a unui clarvăzător etnic bazată pe moștenirea transilvăneană a Ancăi a convins juriul și a fost răsplătita cu ovații venite din partea a 2.000 de magicieni. Numărul lor de telepatie premiat la Campionatul Mondial este jucat în engleză, germană, română, franceză și italiană, ceea ce reprezintă o altă calitate unică a muncii lor.

Suntem încântați că deceniul nostru de muncă a fost recunoscut din nou. Câștigarea medaliei de aur este pur și simplu un vis incredibil devenit realitate!” au spus cei doi artiști când s-au întors acasă la copiii lor în Austria, pe 1 august 2022.

Devreme ce demonstrațiile lor de citire a minții, predicție și clarviziune sunt atât de incredibile chiar și pentru alți magicieni, Anca şi Lucca și-au reînnoit angajamentul legal de 1 milion de dolari la acest Campionat Mondial de Magie. Anca & Lucca nu folosesc niciodată pre-aranjamente, asistenți secreţi sau dispozitive electronice pentru spectacolele lor, denumindu-și spectacolele „magie mentală unplugged”.

Alături de realizările lor, istoriile lor personale sunt la fel de fascinante și i-au ajutat să-și dezvolte talentul artistic: în timp ce vienezul Lucca a fost un adevărat perfecționist în depășirea limitelor magiei mentale în ultimii 25 de ani, românca Anca și-a schimbat complet viața după ce s-a îndrăgostit de Lucca în 2011 și în cele din urmă a renunțat la cariera ei corporativă pentru a deveni magician profesionist.

Înainte de magie, orădeanca Anca dansa de la vârsta de 6 ani și a considerat o carieră politică sau corporativă după ce a primit, la vârsta de 18 ani, o scrisoare măgulitoare de la doctorul Henry Kissinger pentru remarcile ei corective la cartea lui „Diplomația”, în timp ce studia o dublă specializare în Relații Internaționale și Administrarea Afacerilor. Anca a devenit în cele din urmă consultant în afaceri, în timp ce în privat a continuat să facă dans sportiv de performanţă, pasiunea ei de-a lungul vieții.

Vienezul Lucca Lucian, un artist și un filozof în sufletul său, a fost întotdeauna determinat să creeze numere de magie incredibile, fiind în același timp pasionat de politică. Întrucât atât Anca, cât și Lucca sunt apărători aprinși ai drepturilor omului, interesați în special de emanciparea femeilor, s-au atras astfel unul pe celălalt și au creat un nou tărâm în magie în care femeia nu mai este asistenta maestrului. Prin magia mentală, Anca şi-a găsit în sfârșit un punct de focalizare pentru toate interesele ei.

Povestea lor de dragoste și călătoria către cariera comună sunt temele centrale ale cărții lui Lucca „Arta uimirii” și ale spectacolului lor de teatru „The Mind-Reading Revolution”, pe care intenționează să îl aducă în turnee pentru publicul european. Întrebată cum se simte după ce a câștigat titlul de campion mondial în magie mentală, Anca a răspuns în glumă „Recunoscătoare și fericită, dar am un singur regret – mi-aș fi dorit să fi avut șansa să dansez un tango cu Papa Francisc, un pasionat de tango însuși, pentru că era la câțiva metri distanță de Centrul de Congrese unde a avut loc Campionatul Mondial de Magie în orașul Quebec.”

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here