Elevii pot participa la cel mai inovator târg educațional organizat de Universitatea Politehnica Timișoara

0

Pandemia de coronavirus a făcut ca interacțiunea față în față cu potențialii studenți să fie mult mai redusă decât în anii anteriori. A fost dificil ca profesorii să meargă în licee pentru a prezenta oferta educațională, astfel că a fost nevoie de o regândire a metodelor de recrutare a elevilor. În acest an, Universitatea Politehnica Timișoara s-a mutat în mediul virtual și orice elev din țară se poate conecta și poate participa la cel mai inovator târg educațional organizat până acum de o universitate din România.

Pentru targul EduExpoUPT a fost reconstruită virtual clădirea Rectoratului Universității Politehnica Timișoara. Evenimentul se va desfășura în perioada 25-27 mai. Practic, elevii care își doresc să afle informații utile despre oferta educațională a facultăților din cadrul Universității Politehnica Timișoara, pot accesa linkul https://eduexpo.upt.ro/ de pe calculator și vor avea posibilitatea să ajungă în mod virtual în fața Palatului Lloyd (n.a. denumirea istorică a clădirii), de aici pășesc în cadrul târgului. Fiecare facultate în parte are oferta expusă, iar elevii au posibilitatea de a intra în contact cu cadrele didactice. Ei pot pune întrebări și au acces la toate informațiile necesare pentru a lua una dintre cele mai importante decizii pentru viitorul lor, cu ajutorul specialiștilor dispuși să îi ghideze.

Putem spune că un astfel de târg este unul dintre beneficiile aduse de pandemie. Și anume schimbarea mentalităților în educație, căutarea unor forme sau modele noi de exprimare, în acord cu evoluția tehnologică. Pentru noi este o modalitate mai ușoară de a ne face cunoscută oferta educațională, folosind ceea ce stăpânim foarte bine: tehnologia. Ne bucură că, dincolo de elevi, o astfel de promovare va fi acum înțeleasă mult mai bine de părinți, adică persoanele care participă la luarea unor astfel de decizii cu privire la viitorul tinerilor. Vom continua să inovăm în educație așa cum facem și în tehnologie pentru că aceasta definește primul secol al universității noastre” a declarat Florin Drăgan, rectorul Universității Politehnica Timișoara

Este important de știut că orice elev din țară poate participa virtual la EduExpo, iar interesul manifestat până acum este unul ridicat. Până în prezent s-au înscris elevi din vestul țării, dar și tineri din județe aflate la o distanță considerabilă de Timișoara, semn că Universitatea Politehnica Timișoara reprezintă un punct important pe harta învățământului universitar românesc. Practic această metodă de promovare a ofertei educaționale își propune să elimine bariera de distanță dintre mediul universitar și elevul care trebuie să aibă toate informațiile înainte de a lua cea mai importantă decizie pentru viitorul său.

Despre EduExpoUPT

10 facultăți, 29 de domenii de licență și 53 de specializări așteaptă să fie descoperite la ExpoEdu, târgul educațional virtual organizat în premieră de către Universitatea Politehnica Timișoara.

EduExpo se adresează tuturor persoanelor (elevi, părinți, cadre didactice, etc.) dornice să afle informații cu privire la oferta educațională a UPT, dar și numeroasele oportunități de care se bucură un student UPT.

În perioada 25 – 27 mai 2021, în intervalul orar 12:00 – 20:00, vizitatorii vor putea explora standurile facultăților, unde au fost pregătite materiale informative și totodată vor putea discuta live cu reprezentanții fiecărei facultăți.

Mai mult, în intervalul 14:00 – 18:00 vor avea loc întâlniri live prin platforma Zoom cu reprezentații fiecărei facultăți.

La finalul fiecărei prezentări, participanții vor avea ocazia de a discuta și de a pune întrebări reprezentaților.

Întâlnirile vor avea loc după cum urmează, zilnic de marți până joi. 

13:30 – Prezentarea Universității Politehnica Timișoara

14:00 – Facultatea de Automatică și Calculatoare

14:25 – Facultatea de Arhitectură și Urbanism

14:50 – Facultatea de Electronică, Telecomunicații și Tehnologii Informaționale

15:15 – Facultatea de Chimie Industrială și Ingineria Mediului

15:40 – Facultatea de Electrotehnică și Electroenergetică

16:05 – Facultatea de Construcții

16:30 – Facultatea de Științe ale Comunicării

16:55 – Facultatea de Mecanică

17:20 – Facultatea de Management în Producție și Transporturi

17:45 – Facultatea de Inginerie din Hunedoara

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here