Divan Film Festival 2017, eveniment dedicat filmului și artei culinare balcanice, organizat la Craiova

0

Divan Film Festival, unicul eveniment din România dedicat filmului și artei culinare balcanice, revine anul acesta cu cea de-a 8-a ediție, care va avea loc în perioada 18 – 26 august 2017, la Craiova și Port Cultural Cetate din județul Dolj.

Tema ediției 2017 este Balkan Love și reunește 18 filme de lungmetraj, din care 15 vor rula în premieră națională în România, 20 de scurtmetraje, precum și un număr record de filme regizate de femei. În plus, filmele din selecția Divan Film Festival se bucură de un parcurs festivalier remarcabil, totalizând 26 de nominalizări și 37 de premii obținute la festivaluri internaționale de prestigiu, printre care se numără Berlin, Veneția, Rotterdam, Locarno, Sundance sau Sarajevo.

“Când zici Balcani, te gândești automat la război și moarte, la familii dezrădăcinate și plâns cu sughițuri. Anul acesta, Divan Film Festival își propune să demonstreze că, în Balcani, lumea se mai și iubește, nu doar se sfârtecă și se dușmănește. Am ales să omagiem dragostea cu filme noi, majoritatea urmând a fi proiectate în premieră națională.”, spune Cătălin Olaru, director artistic Divan Film Festival.

“Tot ce am nevoie este dragoste, tot ce ne trebuie este iubire. Balkan Love este mai mult decât o temă sau numele acestei ediții, Balkan Love este o stare de spirit.”, spune Massimiliano Nardulli, selecționer Divan Film Festival.

Divan Film Festival va avea loc în perioada 18 – 20 august în Craiova (Centrul Vechi și Cinema Inspire), iar în perioada 21 – 26 august în Port Cultural Cetate din județul Dolj. Intrarea este liberă la toate proiecțiile și concertele Divan Film Festival.

În timpul desfășurării festivalului, camparea este gratuită în Portul Cultural Cetate, iar înscrierile se pot face printr-un mesaj transmis pe pagina de Facebook a Divan Film Festival.

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here