Echipa de fotbal a poliţiştilor doljeni a câştigat CUPA LOTUS – ediția a 16-a

0

În perioada 16 – 20 iunie 2021, în municipiul Oradea, s-a desfășurat Turneul Internațional de minifotbal CUPA LOTUS, ajuns la a XVI-a ediție, organizat sub egida I.P.A. – Secția Română (International Police Association).

Deşi competiţia s-a desfăşurat sub motto-ul I.P.A. – SERVO PER AMIKEKO, (servicii prin prietenie), iar atmosfera a fost una de apropiere şi înţelegere între toţi participanţii, pe terenul de fotbal orgoliile şi ambiţia de învinge campioana en-titre şi deţinătoare a trofeului, şi anume, echipa IPA – Regiunea 1 Dolj (Inspectoratul de Poliţie Judeţean Dolj), au dus la înfruntări aprige, iar jucătorii au luat cât se poate de în serios această competiţie.

După 3 jocuri foarte echilibrate, încheiate cu scorurile de 0 – 0; 1 – 0 şi, respectiv, 2 – 0, echipa poliţiştilor doljeni a reuşit să câştige grupa în care a fost repartizată, cu un total de 7 puncte.

În sferturile de finală doljenii i-au întâlnit pe colegii de la echipa IPA – Regiunea 1 Mehedinţi (IPJ Mehedinţi), de care au trecut cu scorul de 2 – 0.

În semifinale echipa IPA – Regiunea 1 Dolj a avut cel mai greu meci din competiţie, cu echipa IPA – Regiunea 3 Galaţi (ISUJ Galaţi), rezultatul, după cele două reprize, fiind egal 0 – 0. Cu o mobilizare extraordinară din partea componenţilor echipei de fotbal a poliţiştilor doljeni, aceștia au reuşit să câştige meciul în prelungiri, cu regula golului de aur, învingând, astfel, cel mai dificil adversar, cu scorul de 1 – 0.

În marea finală, poliţiştii doljeni i–au înfruntat pe cei de la IPA – Regiunea 2 Bihor (Poliţia de Frontieră Bihor), care, iniţial, au surprins cu un gol marcat rapid, din penalty. Dând dovadă de o tărie de caracter specifică marilor campioni şi de o valoare fotbalistică certă, IPA – Regiunea 1 Dolj a întors rezultatul şi a reuşit să câştige finala cu scorul de 2 – 1.

Menţionăm faptul că titlul de golgeter al turneului a fost câştigat, cu 7 reușite, de agent șef Popescu Victoraș, component al echipei poliţiştilor doljeni.

Deasemenea, deşi toţi jucătorii echipei doljene au dat totul pentru acest succes, trebuie să remarcăm contribuţia deosebită pe care a avut-o portarul echipei, agent principal Sălceanu Ionuţ Cristian, care a fost remarcat de toţi cei prezenţi ca fiind cel mai valoros goalkeeper din competiţie, cu numai un gol primit (şi acela din penalty), dar, având în vedere spiritul de prietenie în care s-a desfăşurat turneul, titlul de cel mai bun portar i-a fost acordat unui alt participant.

Toată această desfăşurare a evenimentelor a făcut că, la festivitatea de premiere, refrenul “Oltenia Eterna Terra Nova” să răsune din nou în Ardeal!

Reamintim faptul că, în perioada 2 – 4 iunie 2021, echipa IPA – Regiunea 1 Dolj (IPJ Dolj), a câştigat Turneul Internaţional de fotbal desfăşurat la Burgas, în Bulgaria, învingând în finală, cu scorul de 6 – 1 echipa IPA – Regiunea 1 Olsztyn, din Polonia.

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here