Macara de mare tonaj achiziționată cu fonduri europene de Compania de Apă Oltenia

0
Compania de Apă Oltenia a recepționat o macara livrată în cadrul Contractului DJ-PR-01 Procurare și furnizare echipamente

Vineri, 10 octombrie 2021, Compania de Apă Oltenia a recepționat un nou utilaj achiziționat în cadrul ”Proiectului regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată în județul Dolj, în perioada 2014-2020”.

Este vorba despre o macara de 18 tone, livrată în cadrul Contractului DJ-PR-01 Procurare și furnizare echipamente. Utilajul este singurul de acest fel din dotarea Companiei și va fi extrem de util în special în cazul lucrărilor de anvergură, unde se utilizează componente voluminoase.

Contractul DJ-PR-01 Procurare și furnizare echipamente a fost adjudecat de SC GRĂDINARIU TRUCKS SOLUTIONS SRL, la o valoare de 3.770.952,00 Lei (fără TVA), până acum fiind livrate un excavator pe șenile 120 CP și trei excavatoare pe șenile 25 CP. Macaraua de 18 tone care a ajuns astăzi la Compania de Apă Oltenia are o valoare de 1,220 milioane lei (aproape 250.000 euro), iar societatea câștigătoare urmează să mai livreze 5 excavatoare pe pneuri.

Durata contractului este de 32 de luni, din care 8 luni furnizare, montaj și punere în funcțiune a echipamentelor și 24 de luni perioada de garanție, timp în care societatea va asigura asistența tehnică, întreținerea și reparațiile utilajelor, dacă este cazul.

***

Investițiile cuprinse în „Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată în județul Dolj, în perioada 2014-2020” reprezintă un efort de a asigura un grad apropiat de 100% de acoperire cu servicii centralizate de apă și apă uzată în zona de operare a Companiei de Apă Oltenia, pentru îmbunătățirea condițiilor de viață a populației județului, beneficiari direcți fiind 355.405 locuitori. Acestea sunt împărțite în 22 contracte de execuție lucrări și 5 contracte de furnizare echipamente.

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here