Luna mai- plină din punct de vedere artistic la Teatrul Anton Pann

0

Punerea în scenă a unor noi spectacole, repetiții, spectacole la sediu, spectacole pe scenele unor teatre din București, participări la festivaluri, am putea spune că sunt doar câteva activități caracteristice unui teatru. La toate acestea mai adăugăm și alte acțiuni culturale care vor avea loc la sediul Teatrului Anton Pann, tot în această lună mai. Le vom lua pe rând. Pentru început vom aduce în atenția dumneavoastă cele două spectacole la care se lucrează de zor, pentru ca iubitorii de teatru să se poată bucura de premiea lor în luna iunie.

De câteva zile au început repetițiile la un spectacol în regia lui Tudor Lucanu, un regizor foarte apreciat, ale cărui spectacole s-au bucurat de numeroase premii la nivel national și internațional. Amintim aici doar pe cele puse în scenă la Teatrul Anton Pann: „Eşti un animal, Viscovitz!”  de Alessandro Boffa și  „UBU REGE” de Alfred Jarry. Din 3 mai, Tudor Lucanu prezent la Teatrul Anton Pann, împreună cu echipa de actori, a început repetițiile la spectacolul “Nerium Park” de Josep Maria Miró. Ca bucuria să fie și mai mare pentru cei care sunt dornici să vadă și altceva le vom spune că au început repetițiile la un al doilea spectacol în regia lui Adrian Roman “Toate Lucrurile Minunate” de Duncan Macmillan.

Printre repetiții, spectacolele care au loc la sediu, actorii Teatrului Anton Pann, în această lună mai, vor mai susține două spectacole pe scena a două cunoscute teatre bucureștene. La sfărșitul aceste săptămâni, mai précis pe 8 mai, vor prezenta pe scena Teatrului Excelsior spectacolul “Vermine Radiante” de Philip Ridley. La doar câteva zile, pe 12 mai,  la cea de-a 5-a ediţie a Festivalului Internașional de Teatru Nou de la Arad, actorii Teatrului Anton Pann vor prezenta  spectacolul “YEN” de Anna Jordan, regia Adrian Roman. Dar despre acest important festival vom mai vorbi. Pe 18 mai se vor întoarce din nou la București unde, pe scena Teatrului de Comedie, vor prezenta spectacolul “Respiră” de Duncan Macmillan, regia Adrian Roman, un spectacol foarte așteptat și apreciat de către bucureșteni.

Da, printre repetiții, spectacole la sală, spectacole în țară, actorii Teatrului Anton Pann iși fac timp și pentru cursurile de teatru care au loc la sfârșit de săptămână și pe care le predau elevilor cuprinși în proiectul de Teatru “SESAM” o propunere a Consiliului Școlar al Elevilor C.N.I.M.B. și a Colegiului Național de Informatică ”Matei Basarab” din Rm Vâlcea.

Nu uitați însă de spectacolele care au loc în fiecare sâmbătă la sediul teatrului. În această sâmbătă de 6 mai haideți să vedeți cea mai nouă producție a Teatrului Anton Pann care încă de la premieră s-a bucurat de success. Este vorba de “Yen” o piesă scrisă de Anna Jordan în regia lui Adrian Roman.

Povestea piesei este impresionantă, de o sensibilitate ieșită din comun, o poveste a zilelor noastre. “Yen” un spectacol care explorează copilăria trăită fără limite și consecințele faptului că trebuie să te maturizezi singur, în această sâmbătă de 6 mai de la ora 19.00, în Sala Studio a Teatrului Anton Pann. Spectacolul este recomandat publicului de peste 16 ani. Mergeți la teatru!

Daniela Ștefănescu
PR Teatrul Anton Pann

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here