Volt Bulgaria în parlamentul național

0
Volt Bulgaria
  • În urma unei victorii istorice, Volt devine primul partid pan-european care ajunge să fie reprezentat în două parlamente naționale.
  • Acesta este un mesaj important atât împotriva corupției, cât și pentru întărirea justiției sociale într-o Bulgarie europeană”, a declarat Nastimir Ananiev, parlamentar Volt Bulgaria.

Volt Bulgaria, parte a coaliției electorale “Continuăm schimbarea“, a câștigat alegerile parlamentare naționale, alianța politică obținând 25% din voturi. În urma acestei victorii, Volt devine primul partid pan-european care ajunge să fie reprezentat în două parlamente naționale, și anume în Țările de Jos și în Bulgaria.

În urma acestui rezultat, cetățenii Bulgariei au trimis un mesaj important împotriva corupției, dar și pentru întărirea justiției sociale într-o Bulgarie europeană. Voi face tot ce stă în puterile mele pentru a mă asigura că perspectivele europene sunt auzite în Parlamentul Bulgariei și că fondurile europene alocate țării noastre vor ajunge acolo unde este cea mai multă nevoie” – a declarat Nastimir Ananiev, parlamentar Volt Bulgaria.

Din cauza blocării discuțiilor pentru crearea unui guvern, Bulgaria a avut parte de al treilea set de alegeri parlamentare din acest an. De data aceasta, schimbarea politică a putut fi realizată mulțumită noilor candidați Kiril Petkow și Assen Wassilew, doi foști studenți la Harvard și foști miniștri în guvernul de tranziție care a urmat alegerilor din luna aprilie. Aceștia au reușit clădirea unei coaliții câștigătoare, formată din Volt Bulgaria și “Clasa mijlocie europeană”,  în doar 3 luni, în ciuda atacurilor furibunde ale forțelor politice tradiționale din Bulgaria.

Proletina Girova (Volt Bulgaria), vorbește cu mândrie despre victoria obținută de noile forțe politice din țara vecină: “Acest rezultat îmi stârnește optimismul. Prin combinarea și armonizarea ideilor noastre progresiste și a politicilor pragmatice pe care vrem să le implementăm, putem să stimulăm investiții și să aducem bunăstare economică.“

În România, Volt a anunțat aprobarea cererii de recunoaștere ca partid politic de către Curtea de Apel București în Februarie, anul acesta. În Mai, Volt România a organizat prima Adunare Generală în cadrul căreia au fost alese primele foruri de conducere și de control ale noului partid.

Ștefan Răzvan Florea, co-președintele Volt România, se declară optimist în perspectiva alegerilor din 2024: “Victoria colegilor noștri din Bulgaria reprezintă încă o confirmare a modelului de partid politic pan-european propus de noi și ne încurajează să credem că putem duce Volt România în 2024 în Parlamentul European și cel național. Societatea noastră are nevoie de un alt mod de a face politică, bazat pe o viziune progresistă și pragmatică și care să redea tuturor cetățenilor României demnitatea de care au nevoie.”

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here