Jandarmeria Dolj a desfășurat un ceremonial în memoria eroilor căzuți la datorie în decembrie 1989

0

La 32 de ani de la revoluţia din decembrie 1989, jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Dolj i-au comemorat pe cei care s-au jertfit pentru gloria neamului românesc.

Miercuri, 22 decembrie 2021, în prezenţa membrilor familiilor şi a cadrelor Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Dolj, s-a desfăşurat ceremonialul militar şi religios de pomenire a eroilor jandarmi, la monumentele ridicate în localitatea Palilula, în memoria slt. p.m. Nicolae Ungureanu şi cel din localitatea Ghizdăveşti, ridicat în memoria slt. p.m. Aurel Radu, ambii căzuţi la datorie în ziua de 23 decembrie 1989, la aeroportul Otopeni.

Slujba de pomenire a acestora a fost oficiată de preotul militar din cadrul IJJ Dolj şi au fost depuse coroane de flori.

Comemorarea şi cinstirea eroilor în preajma celei mai mari sărbători a creştinătăţii reprezintă un prilej de recunoştinţă şi smerenie, în amintirea celor care, prin sacrificiul suprem, au scris o pagină în istoria acestei ţări şi au asigurat dăinuirea noastră în timp pe aceste locuri.

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here