Finanțări nerambursabile și pentru Dolj, Gorj, Mehedinți, Olt și Vâlcea

0
Finanțări nerambursabile

România a primit undă verde din partea Comisiei Europene pentru creșterea sprijinului de finanțare de la maximum 50% la finalul lui 2021 la 60% începând cu 2022 și până în 2027.

Astfel, Comisia Europeană dorește să sprijine proiecte prin fonduri nerambursabile și scheme de ajutor de stat cum sunt HG 807/2014 și Programul Operațional Regional (program care devine operațional în vară).

Obiectivele sunt:

➤ Stimularea investițiilor în zonele defavorizate (Nord-Vest, Centru, Nord-Est, Sud-Est, Sud-Muntenia, Sud-Vest Oltenia și Vest)

➤ Limitarea dezechilibrelor între regiunile României

Alocări de până la 60%
Beneficiari: Botoșani, Suceava, Neamț, Bacău, Vaslui, Vrancea, Galați, Tulcea, Brăila, Buzau, Prahova, Ialomița, Călărași, Teleorman, Dolj, Gorj, Mehedinți, Olt și Vâlcea

Alocări de până la 50%
Beneficiari: Satu Mare, Maramureș, Sălaj, Bistrița-Năsăud, Iași, Alba, Argeș, Dâmbovița, Giurgiu sau Constanța.

Alocări de până la 40%
Beneficiari: Bihor, Caraș-Severin, Hunedoara, Cluj, dar și cele din centrul țării – Mureș, Harghita, Covasna, Sibiu sau Brașov.

Alocări 35-45% în județul Ilfov
35%: Ciorogârla, Domnești, Clinceni, Cornetu, Bragadiru, Dărăști-Ilfov, Jilava, 1 Decembrie, Copăceni, Vidra și Berceni.

45%: Periș, Ciolpani, Snagov, Gruiu, Nuci, Grădiștea, Petrăchioaia, Dascălu, Moara Vlăsiei, Balotești, Corbeanca, Buftea, Chitila, Glina, Cernica, Dobroești și Pantelimon.

București nu se mai află pe harta finanțărilor nerambursabile pentru ajutor de stat.

+ 10% pentru companiile mijlocii (50-249 angajați, cu cel mult 50 milioane euro cifră de afaceri)

+ 20% pentru companiile mici (0-49 angajați, cel mult 10 milioane de euro cifră de afaceri, conform pragurilor stabilite de legea 346/2004).Una dintre cele mai populare soluții de finanțare asigurate prin ajutor de stat este HG 807/2014, Schemă care asigură până la 37,5 milioane euro fonduri nerambursabile pentru investiții de minimum 1 milion euro.

➤ Sesiune deschisă continuu.

➤ Gestionată de Ministerul Finanțelor.

➤ Implică menținerea numărului mediu de angajați de pe ultimele 12 luni înaintea depunerii cererii.

➤ Plătirea taxelor și impozitelor pe noul proiect de investiții în cuantum egal cu grantul în 5-7 ani, taxe aferente salariilor noilor angajați, impozit pe profit, impozit pe clădire etc.

În cazul în care la finalul perioadei de 5-7 ani societatea nu va plăti taxe la nivelul grantului, va returna strict suma neplatită +dobândă de 2,27 +1%.

REI Finance Advisors

➤ Experiență de peste 10 ani

➤ Peste 50 de consultanți

➤ Peste 800 de proiecte la nivel național

➤ Rată de succes de 99%

Contactează aici reprezentantul REI la unul din cele 9 birouri regionale

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here