Recomandările IPJ Gorj pentru conducătorii auto: să plece la drum cu haine groase, pături, alimente şi apă

1
Recomandările IPJ Gorj pentru conducătorii auto: să plece la drum cu haine groase, pături, alimente şi apă

Polițiștii gorjeni sunt la datorie și recomandă conducătorilor de autovehicule să circule cu viteză adaptată permanent condițiilor meteo-rutiere, să adopte o manieră preventivă de condus și să respecte indicațiile polițiștilor rutieri aflați în trafic.

Având în vedere că Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare meteorologică pentru vreme deosebit de rece în intervalul 16 ianuarie, ora 02:00 – 20 ianuarie 2021, ora 10:00, este bine ca din autovehicul să nu lipsească hainele groase, pături, alimente, apă potabilă și un telefon mobil cu încărcător la priza auto.

Astfel, pe raza judeţului Gorj a fost suplimentat dispozitivul care acționează pentru supravegherea traficului rutier pe drumurile naționale și județene, precum și pentru prevenirea oricăror fapte antisociale care ar putea aduce atingere sănătății și siguranței cetățenilor.

Polițiștii sunt pregătiți să intervină la nevoie și le recomandă conducătorilor auto să circule, atât în localităţi, cât şi în afara acestora, cu o viteză care să permită oprirea în siguranţă și să mărească distanța față de autovehiculul care circulă în față.

Totodată, polițiștii reamintesc conducătorilor auto faptul că utilizarea anvelopelor de iarnă este obligatorie atunci când se circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei, iar autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone trebuie echipate cu dispozitive antiderapante.

Având în vedere faptul că vizibilitatea în oglinzile autovehiculului poate fi redusă din cauza condițiilor meteo, folosirea luminilor de toţi conducătorii auto reduce riscul producerii unor accidente pe fondul neasigurării la schimbarea direcţiei de mers.

În aceste condiţii, poliţiştii rutieri recomandă ca luminile de întâlnire să fie folosite şi pe timpul zilei, permanent, mai ales în condiţii de vreme nefavorabilă.

Totodată, polițiștii le atrag astfel atenția șoferilor cu privire la importanța unei bune vizibilități în trafic, sens în care este recomandată curățarea parbrizului, oglinzilor, geamurilor laterale și lunetei autoturismului înainte de a porni la drum.

Şi pietonilor le este recomandat să-şi sporească atenţia, să evite pe cât posibil folosirea părţii carosabile, mai ales după lăsarea întunericului şi în condiţii de vizibilitate redusă, să se asigure temeinic înaintea traversării drumurilor.

Informații actualizate despre situația traficului găsiți pe site-ul oficial al Poliției Române, la secțiunea Infotrafic: https://www.politiaromana.ro/ro/info-trafic

1 COMENTARIU

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here