Scrisoare deschisă privind viitorul educației și al forței de muncă din România

0

Consiliul Tineretului din România, federația reprezentativă a tinerilor și organizațiilor de tineret din România, la nivel național și internațional, alături de The FutureKit, inițiativă care își propune să echipeze corespunzător tinerii pentru viitorul lor profesional, au inițiat o scrisoare deschisă referitoare la viitorul educației și forței de muncă din România, care a fost transmisă decidenților de resort în această dimineață.

Scrisoarea deschisă privind viitorul educației și al forței de muncă din România abordează subiecte precum: învățământul online, învățământul profesional și tehnic, abandonul școlar, competențele tinerilor, tinerii NEET ș.a.m.d., oferind o analiză concisă a fiecăruia și o serie de potențiale soluții pentru problemele identificate, cu scopul de a reprezenta un punct de sprijin în crearea și implementarea de politici publice în sectoarele vizate.

Această scrisoare a fost dezvoltată valorificând concluziile rezultate ulterior conferinței „ÎmprEUnă pentru educația și forța de muncă a viitorului”, la care au participat doisprezece reprezentanți ai societății civile, cu vaste expertize în domeniile: educației preuniversitare, universitare și nonformale, politicilor de tineret și europene, afacerilor și resurselor umane, alături de doi reprezentanți ai României în Parlamentul European.

Scrisoarea deschisă privind viitorul educației și al forței de muncă din România

În prima jumătate a acestui an, am reunit doisprezece actori importanți ai învățământului, mediului de business și domeniului de resurse umane din România cu scopul de a discuta despre viitorul educației și al forței de muncă, alături de doi reprezentanți ai României în Parlamentul European. În cadrul conferinței “ÎmprEUnă pentru educația și forța de muncă a viitorului” am dezbătut subiecte precum învățământul online, învățământul profesional și tehnic, abandonul școlar, competențele tinerilor și tinerii NEET. Am decis să transpunem o parte dintre problemele, soluțiile și concluziile rezultate în această scrisoare deschisă. Ne dorim ca aceasta să reprezinte un punct de sprijin în crearea și implementarea de politici publice în sectoarele vizate. Rămânem #ÎmprEUnăpentruEducațiașiForțadeMuncăaViitorului și vă invităm să lecturați conținutul scrisorii dezvoltate de către The FutureKit și Consiliul Tineretului din România! Mulțumim!

The FutureKit / Consiliul Tineretului din România

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here