Tabără CBRN la Ocnele Mari

0

În perioada 11-15 iunie 2018, în județul Vâlcea, se organizată “Tabăra de instrucție în domeniul CBRN (chimic, biologic, radiologic, nuclear)” de către Inspectoratul General pentru Situații de Urgență în colaborare cu Inspectoratul pentru Situații de Urgență “General Magheru” al jud. Vâlcea și cu sprijinul primăriei orașului Ocnele Mari,.

La aceste eveniment participă 80 de pompieri militari specializați în domeniu, din cadrul inspectoratelor județene pentru situații de urgență: Argeș, Brașov, Dolj, Olt, USISU, Iași și Vâlcea, sub comanda domnului col. Coman Valentin — ofițer specialist pe linie CBRN din cadrul IGSU.

Pe timpul taberei de instrucție se vor desfășura activități specifice domeniului CBRN, grupate pe ateliere de lucru: cercetare chimică, prelevare probe, decontaminare personal, căutare surse radioactive, salvare din mediul contaminat.

Activitatea se va încheia în data de 14 iunie 2018 cu un Exercițiu privind managementul consecințelor unui accident chimic major cu efecte înafara amplasamentului produs la S.C. OLTCHIM S.A. – „ALUTUS 18” în care vor fi implicate toate forțele și mijloacele participante în tabără cât și echipaje medicale SMURD și SAJ de la nivelul județului Vâlcea, având ca obiectiv Antrenarea structurilor de intervenție specializate în vederea îndeplinirii misiunilor specifice în situaţii de urgenţă generate de emisii de substanțe toxice la S.C. OLTCHIM S.A. Râmnicu Vâlcea, precum și punerea în aplicare a Planurilor de Urgenţă Internă şi Externă ale obiectivului.

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here