PASO DOBLE, spectacolul Teatrului “Anton Pann” – pe scena Teatrului Național “Marin Sorescu”

0

“Paso Doble” – spectacol în premieră națională, după piesa lui Cristi Nedelcu, pus în scenă de către Constantin Tache Florescu, la Teatrul Anton Pann din Râmnicu Vâlcea, se va juca marți, 12 aprilie 2022, de la ora 19.00, la Teatrul Marin Sorescu din Craiova.

După mai multe reprezentații care s-au jucat cu săli pline, în limita restricțiilor, spectacolul Paso Doble se joacă acasă la dramaturg, cum s-ar spune. Dramaturgul acestei piese, Cristi Nedelcu, este craiovean. Născut în 1969, la Craiova, Cristi Nedelcu este jurnalist, scriitor și blogger. În 1992 a debutat în revista Dilema și de atunci a colaborat la mai multe reviste literare. În același timp a activat și în presa scrisă. În 2016 a obținut titlul de doctor în filologie cu teza Semiotica bancului.

A debutat editorial în 2006 cu volumul bilingv – însemnări despre Shakespeare/Essays on Shakespeare, lansat în cadrul celei de-a V-a ediții a Festivalului Internațional Shakespeare. Ca volume publicate enumerăm: Canonul marginalului, Vești proaste (teatru, Lumea-ntreagă e o scenă/lumea-ntreagă e un show. Paradigme culturale ale societăților, Graffiti (proză scurtă), Cimitirul Trandafirilor (roman apărut în 2020 la editura Litera, în cadrul colecției ”Biblioteca de Proză Contemporană”). Din 2010 este membru al Uniunii Scriitorilor din România, iar din 2018 membru PEN Club.

Piesa scrisă de el prezintă povestea întâlnirii dintre Amalia, o studentă la psihologie și Lucia, o tânără care se află spitalizată într-un sanatoriu psihiatric, în urma unei tentative de sinucidere cauzată de faptul că fusese victima unei campanii de bullying. Lucia făcuse acest gest, după ce mai multe fotografii cu ea goală au fost distribuite în mediul online. Întâlnirea dintre cele două este emoționantă. Întrebările despre propria viață, despre relații, despre societate și despre sensul existenței, pot fi și întrebările noastre.

Suntem convinși că prezența craiovenilor la această piesă va fi numeroasă, craioveanul Cristi Nedelcu și autorul acestei piese fiind un nume în ceea ce privește arta scrisului.
”Paso Doble” îi are are în distribuție pe următorii actori: Teodora Colț, Oana Marcu, Magda Catone/Gabriela Porumbacu, Ștefan Craiu. Scenografie și costume: Doru Zanfir. Coregrafie: Andreea Duță, textul Cristi Nedelcu, regia Constantin Florescu Tache.

“Paso Doble” este un spectacol produs de Consiliul Județean Vâlcea și Teatrul Anton Pann, în parteneriat cu Asociația Club Sportiv Ciclism Vâlcea și sprijinit de antreprenoriatul vâlcean. Premiera națională a acestui spectacol a avcut loc pe 3 iulie 2021, la Teatrul Anton Pann din Râmnicu Vâlcea.

Daniela Ștefănescu

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here