Firmele și instituțiile publice din Craiova beneficiază de ridicarea gratuită a deșeurilor reciclabile

0

Începând cu data de 1 februarie 2020, firmele și instituțiile publice din Craiova beneficiază gratuit de ridicarea deșeurilor reciclabile (hârtie, carton, plastic, metal, sticlă) 

Măsura, aprobată de Consiliul Local al Municipiului Craiova, este menită să stimuleze colectarea separată a deșeurilor în scopul devierii de la depozitare a unor cantități cât mai mari și se adaugă facilităților oferite populației: ridicarea gratuită a deșeurilor reciclabile, o dată la două săptămâni, pentru abonații care locuiesc la casă pe străzile aflate în programul pilot de colectare selectivă. Craiovenii care locuiesc la bloc au posibilitatea de a depune deșeurile reciclabile în containerele sau modulele de colectare selectivă amplasate stradal.

Pentru informații suplimentare, reprezentanții companiilor pot suna la dispeceratul SC Salubritate Craiova SRL, la numărul de telefon 0251/422.733, apelabil non stop.

În prezent, se estimează că jumătate din gunoiul care ajunge anual la depozitele ecologice din marile orașe ar fi putut fi valorificat prin reciclare. Anul trecut, în Craiova au fost colectate de la populație, agenți economici și instituții publice 5077 tone de deșeuri din hârtie, carton, plastic, metal și sticlă, cantitate care a fost predată spre valorificare (reciclare) către firme autorizate.

Loading...

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here