Viitorii jandarmi instruiți de ISU Mehedinți să acorde primul-ajutor

0

Joi, 23 iunie 2022, 13 elevi care își desfășoară stagiul de practică la Jandarmeria Mehedinți, au fost instruiți de către pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Drobeta” al judeţului Mehedinţi, în domeniul acordării primului-ajutor calificat.

Viitorii jandarmi au participat timp de șase ore la sesiunea de instruire, care s-a desfășurat sub îndrumarea domnului maior Iscru Flavius și a avut loc în cadrul Detaşamentului de Pompieri Drobeta Turnu Severin.

Componentele teoretice și practice ale cursului au ajutat elevii să-și însușească tehnici precise, menite să stabilizeze victima până la preluarea ei de către un serviciu medical, putând astfel să dea o şansă în plus celor aflați în dificultate.

În urma acestei sesiuni de instruire, viitorii jandarmi vor fi pregătiți să acorde primul-ajutor în diferite cazuri cu victime rezultate în urma producerii unor evenimente nefavorabile, înțelegând că este esențial să rămână calmi, să solicite ajutor specializat și să pună în practică cunoștințele acumulate.

Activitatea s-a desfășurat ca urmare a solicitării primite din partea Inspectoratului de Jandarmi Județean Mehedinți, având în vedere necesitatea asigurării instruirii elevilor jandarmi pe linie de prim-ajutor.

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here