Craiova: Simpozionul Internațional de Sculptură DRUMURI BRÂNCUȘIENE – ediția 2019

0

Casa de Cultură “Traian Demetrescu” din Craiova organizează, în perioada 1 – 31 august 2019, ediția a VII–a a Simpozionului Internațional de Sculptură Drumuri Brâncușiene

Simpozionul de anul acesta are ca temă Sportul, expresivitatea mișcării şi se bucură de participarea a cinci sculptori din patru ţări: EMILIAN POPESCU din România, cu lucrarea „Flacăra eternă”, PETRE VIRGILIU MOGOȘANU din România, cu lucrarea „Volumes and Trajectories”, MARINO DI PROSPERO din Italia, cu lucrarea „Spatial Contortion”, FERHAT OZGUN GOREL, reprezentând atât Turcia cât și Georgia, cu lucrarea „The Shadow Player” și MILTON GRAVIDIA, din Ecuador cu lucrarea „Organic Geometry”. Participanții și lucrările au fost selectați de un juriu format din specialiști în domeniu și directori ai unor instituții de cultură locale.

Artiștii vor putea fi urmăriți de public lucrând pe esplanada Centrului Multifuncțional Craiova, iar operele realizate vor îmbogăţi patrimoniului monumental al municipiului. Anul acesta organizatorii realizează un ansamblu sculptural care va fi amplasat, cu acordul Autorității, în proximitatea Sălii Polivalente a Municipiului Craiova și a Stadionului “Ion Oblemenco”.

Deschiderea Simpozionului va avea loc în data de 1 august 2019, începând cu orele 11.00, la Centrul Multifuncțional Craiova.

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here