Dolj: Acțiuni intensificate pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19

0

În ultimele 24 de ore, sub autoritatea Instituției Prefectului – Județul Dolj, au fost desfăşurate acţiuni de verificare cu efective mărite în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii virusului COVID-19.

La activităţile desfăşurate au participat peste 290 de politiști, jandarmi și polițiști locali, precum și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență și Direcției Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor.

Astfel, au fost verificate 77 de societăți comerciale, 133 de obiective/locații și aproximativ 250 de mijloace de transport, iar pentru abaterile constatate au fost aplicate 128 de sancţiuni contravenţionale în valoare de aproximativ 19.000 de lei. Dintre acestea 104 sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea măsurilor de protecţie dispuse în această perioadă.

Recomandăm cetățenilor să respecte măsurile de protecție sanitară și de distanțare fizică și să poarte masca de protecție, pentru a-și proteja propria sănătate și viață, dar și pentru a-i proteja pe toți cei din jur.

Sănătatea și siguranța cetățenilor sunt prioritare tuturor instituțiilor cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, astfel că forţele de ordine vor desfășura permanent în această perioadă activităţi de verificare cu privire la respectarea prevederilor impuse pe perioada stării de alertă, pentru a proteja cetăţenii și pentru a preveni răspândirea noului tip de coronavirus.

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here