Elevi pompieri ai școlii “Pavel Zăgănescu” în practică la ISU Mehedinți

0

Nouă elevi ai Școlii de Subofițeri de Pompieri și Protecție Civilă “Pavel Zăgănescu” – Boldești își desfășoară primul stagiu de practică în cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Drobeta” al județului Mehedinți.

Stagiul de practică este structurat în patru perioade și se încheie la data de 12 februarie. Pe toată durata pregătirii practice, elevii fac parte din efectivele subunităților la care au fost repartizați și se subordonează comandanților acestora. Șase dintre aceștia își desfășoară activitatea în cadrul Detașamentului Drobeta Turnu Severin, doi în cadrul Stației Vânju Mare și unul în cadrul Stației Strehaia.

Tinerii efectuează serviciul în ture de 24 de ore, fiind încadrați pe autospecialele de intervenție și îndeplinesc funcția de servant.

Pentru acumularea unei experiențe adecvate în raport cu complexitatea activității operative, elevii participă la toate intervențiile și misiunile subunității, sub directa coordonare a tutorilor profesionali.

În vederea menținerii și îmbunătățirii condiției fizice, aptitudinile elevilor vor fi testate lunar.

Prin desfășurarea stagiului de practică, se urmărește formarea și dezvoltarea competențelor specifice ale viitorilor pompieri, prin îmbinarea cunoștințelor teoretice cu cele practice, în vederea fundamentării pregătirii în domeniul situațiilor de urgență.

Sub îndrumarea unor pompieri cu experiență, desemnați din rândul  șefilor Gărzilor de Intervenție, elevii vor afla tainele meseriei de pompier și vor trăi sentimentul datoriei îndeplinite alături de oamenii cărora le vor veni în ajutor.

ISU Mehedinți le mulțumește că au ales să facă parte din familia pompierilor și suntem convinși că acești oameni frumoși, prin entuziasmul și determinarea de care dau dovadă, vor fi niște stâlpi de bază ai instituției noastre.

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here