Jandarmii la datorie în județul Dolj

0

Vineri, sâmbătă și duminică, jandarmii din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Craiova și Inspectoratului de Jandarmi Județean Dolj au acționat pentru asigurarea unui climat optim de ordine și siguranță publică la manifestările publice care s-au desfășurat în zona de competență.

Totodată, jandarmii din cadrul celor două unități au fost la datorie pentru menținerea ordinii și liniștii publice în sistem integrat cu lucrători din cadrul IPJ Dolj sau în patrule independente, cu misiunea de a preveni și combate faptele antisociale.

Astfel, în perioada mai sus menționată, pe timpul activităților desfășurate, au fost constatate 2 fapte de natură penală cu 2 autori la Legea 143/2000, privind combaterea traficului și consumului ilicit de droguri și 1 faptă de natură penală cu 1 autor la Legea 84/1998 privind mărcile și indicațiile geografice.

Persoanelor în cauză le-au fost întocmite actele de sesizare, bunurile găsite asupra lor împreună cu actele de sesizare fiind predate DIICOT Craiova precum și Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova pentru continuarea cercetărilor.

De asemenea, pe timpul misiunilor specifice jandarmii Grupării de Jandarmi Mobile Craiova și Inspectoratului de Jandarmi Județean Dolj au aplicat un număr de 20 de sancțiuni contravenționale în valoare de 3.100 lei, dar și o sancțiune contravențională în valoare de 20.000 de lei, prevăzută de Codul fiscal, în urma căreia au fost confiscate 1400 de țigarete fără timbru fiscal românesc.

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here