Campanie de prevenire a furturilor din autoturisme, demarată de IPJ Vâlcea

0
imagine - ARHIVĂ

Polițiștii Biroului de Analiza și Prevenirea Criminalității din cadrul IPJ Vâlcea, polițiștii de proximitate și cei din cadrul Poliției municipiului Râmnicu Vâlcea demarează, începând cu luna decembrie 2018, o campanie de prevenire a furturilor din autoturisme. 

Polițiștii vor identifica acele maşini care, din cauza neatenţiei proprietarilor, pot fi eventuale ţinte ale hoţilor, dat fiind faptul că au geamurile deschise, sau au fost lăsate la vedere bunuri de valoare: genţi diplomat, laptop-uri, telefoane mobile, sisteme GPS sau antiradar, genți şi alte obiecte sau chiar bani.

În cadrul celor 8 acțiuni care vor avea loc, proprietarii vor fi avertizați cu privire la măsurile de siguranță pe care trebuie să le adopte, pentru a nu deveni victime ale infractorilor.

Cauzele generatoare ale furturilor din autoturisme sunt creşterea parcului autohton de maşini, neglijenţa proprietarilor în a asigura maşinile cu sisteme de securitate eficiente,  lăsarea în autovehicule a unor bunuri de valoare.

Prin mesajul transmis, IPJ Vâlcea încearcă să-i constientizeze pe cetăţeni cu privire la pericolele la care se expun atunci când îşi lasă maşina deschisă sau când  lasă bunuri de preţ la vedere.

Poliția recomandă de asemenea ca autoturismele să fie parcate numai în locuri bine iluminate, unde pot fi observate în permanenţă de către proprietari, nu în locuri dosnice, sau în zone izolate din punct de vedere al traficului de persoane.

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here