FOREVER YOUNG – concert coral în Stagiunea Estivală 2022 a Filarmonicii OLTENIA Craiova

0

FOREVER YOUNG – concert coral în Stagiunea Estivală 2022 a Filarmonicii OLTENIA Craiova la Teatrul de vară din Parcul NICOLAE ROMANESCU – 15 iulie 2022, ora 21.00

SUMMERTIME FEST este genericul sub care se desfăşoară anul acesta stagiunea estivală a Filarmonicii OLTENIA, numele celebrei piese muzicale fiind în ton cu programul pregătit pentru publicul invitat să se bucure la Teatrul de vară din Parcul NICOLAE ROMANESCU, de muzica accesibilă, de vară, din care nu vor lipsi hit-uri ce au încântat generaţii la rând.

“FOREVER YOUNG”, concertul coral cu band din Stagiunea Estivală 2022, va avea loc vineri, 15 iulie 2022, creând o atmosferă retro cu melodii celebre din repertoriul internaţional şi românesc, cum sunt: 

  • Leo Leandros Sabin Pautza: „Goodbye, My Love”
  • Elvis Presley Sabin Pautza: „Love Me Tender”
  • Benny Andersson & Björn Ulvaeus Sabin Pautza: „Mamma mia”
  • Marius Țeicu Sabin Pautza: „O portocală”
  • Florin Bogardo Sabin Pautza: „Ani de liceu”
  • Vasile V. Vasilache Sabin Pautza: „Ploaia şi noi”

Aranjamentul muzical pentru cor (baterie, chitară bas, chitară electrică şi pian) este realizat de maestrul SABIN PAUTZA iar concertul va fi dirijat de MANUELA ENACHE PÎRVU.

Activitatea profesională a tinerei muziciene vizează numeroase colaborări artistice: membră a Corului de copii Radio Craiova şi a Corului de copii al Teatrului Liric din Craiova, instrumentist în Orchestra Teatrului Liric “Elena Teodorini” din Craiova, artist vocal în cadrul Concertului – Medalion “Ştefan Niculescu” (Ateneul Român) şi în spectacolul de teatru “Lucrezia Borgia” (Teatrul Naţional I. L. Caragiale – Bucureşti), membră a Corului “DaCapo” (Bucureşti).

Manuela Enache Pîrvu, alături de Corul “Solemnis” a susţinut concerte în Austria (Viena) şi Germania (Nürnberg, München, Ingolstadt).

În perioada 2008 – 2009, a fost membră a Corului Patriarhiei Române, iar în 2007 a făcut parte din comitetul organizatoric al Festivalului Internaţional “George Enescu” – Bucureşti. În iunie 2010, a obţinut Premiul I pentru proiectul – concurs “De la ucenicie la măiestrie în practica dirijorală”, realizat de Opera Naţională – Bucureşti în parteneriat cu Universitatea Naţională de Muzică.

Din anul 2010, Manuela Enache Pîrvu deţine statutul de dirijor al Coralei academice a Filarmonicii OLTENIA. Este doctor al Universității Naționale de Muzică București, teza sa tratând „Ipostaze ale muzicii corale în Romantism – o perspectivă dirijorală”. 

Concertul va avea loc la Teatrul de vară din Parcul “Nicolae Romanescu”, începând cu ora 21, intrarea fiind liberă.

Ramona Bădescu

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here