ISTORIA POLIȚIEI DIN JUDEȚUL DOLJ – volum lansat în cadrul unei manifestări organizate la IPJ Dolj

0

Miercuri, 28 noiembrie, la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dolj a avut loc lansarea volumului Istoria Poliţiei din Judeţul Dolj.

În cadrul manifestărilor organizate de instituția noastră pentru marcarea Centenarului Marii Uniri de la 1918, în amfiteatrul Inspectoratului de Poliție Județean Dolj a avut loc lansarea volumului Istoria Poliției din Județul Dolj, lucrare coordonată de şeful inspectoratului de poliţie, domnul comisar şef dr. Constantin Nicolescu.

Pe scena amfiteatrului au luat cuvântul oficialități și oameni de cultură, care și-au arătat aprecierea față de cei care au contribuit la realizarea volumului de față, fiind evidențiată în mod special priceperea cu care aceștia au reuşit să surpindă în paginile cărţii rolul pe care instituţia, numită astăzi poliţie, l-a avut în dezvoltarea judeţului nostru.

Lansarea volumului vine cu o puternică încărcătură simbolică, aceasta fiind organizată la fix 100 de ani de la proclamarea unirii Bucovinei cu Regatul României şi doar cu câteva zile înainte de 1 decembrie, când vom sărbători împreună Centenarul Marii Uniri.

Aşa cum bine remarca Vasile Lascăr, oltean de pe melegurile gorjene, unul dintre cei mai mari conducători ai instituţiei Poliţiei Române de la începuturile secolului trecut : ”Poliția are a veghea înainte de toate la menținerea ordinii și siguranței interne a statului, să apere libertatea, proprietatea și siguranța persoanelor, ea trebuie să prevină orice infracțiuni de la legi și regulamente, iar dacă acestea n-au putut fi împiedicate, să le constate, să adune probe și să trimită pe făptuitori înaintea justiției.”

Plecând de la aceste îndatoriri suntem îndreptățiți să credem că lucrarea de față, importantă prin multiplele valențe ale mesajului pe care și-a propus să îl transmită, reprezintă o nouă perspectivă de cunoaștere și de prezentare a acestei structuri a statului.

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here