Facilităţi pentru românii din diaspora, oferite de French Hub în parteneriat cu RO-WIN

0

Camera de Comerţ şi Industrie Franceză din România (CCIFER) oferă o serie de facilităţi pentru românii din diaspora în parteneriat cu Ro-Win

French Hub, platforma de antreprenoriat a Camerei de Comerţ şi Industrie Franceze din România, anunţă un parteneriat cu RO-WIN prin intermediul căruia oferă o serie de facilităţi gratuite dedicate antreprenorilor români din diaspora înscriși pe www.ro-win.ro

Prin bizFREE, toţi românii din diaspora beneficiază de 6 luni de membership gratuit la CCIFER, acces la o comunitate de business de peste 500 de membri, multinaţionale sau antreprenori, precum şi la companii cu capital francez.

Membrii CCIFER sunt şi afaceri 100% româneşti, cu activităţi în toată ţara şi în toate sectoarele de activitate, astfel că cei înscrişi pot găsi parteneri valoroşi indiferent de domeniul în care vor să îşi dezvolte afacerea.

“Am descoperit la evenimentele noastre din Franţa, atât la Paris cât şi la Nantes sau Nice că există o puternică comunitate de români interesaţi de antreprenoriat, astfel că parteneriatul cu CCIFER a fost unul firesc. Ne dorim să oferim cât mai multe oportunităţi antreprenorilor care aplică în programul Ro-Win, iar aceasta este doar una dintre ele. Suntem convinşi că Start-upurile pot contribui la raporturile comerciale dintre România şi Franţa.” a declarat Mihai Zânt, Managing Partner Reviro, coordonator al proiectului Ro-Win.

Pe parcursul celor 6 luni de membership antreprenorii vor putea accesa gratuit o serie de  evenimente CCIFER, precum şi marketplace-ul CCIFER. Ei vor fi listaţi și în anuarul electronic al Camerei de Comerţ şi Industrie Franceză din România.

În plus, pachetul oferă şi un pitch de orientare, cu un panel de 3-5 antreprenori experimentaţi, care vor putea analiza punctele tari şi vulnerabilităţile proiectului astfel încât să contribuie la construirea unei strategii potrivite.

Mai multe detalii sunt disponibile pe site-ul CCIFER. http://www.ccifer.ro/ro/single-news/n/bizstart-oferta-de-servicii-pentru-romanii-din-diaspora/

Pentru a obţine finanţările în valoare totală de până la 1.260.000 de euro puse la dispoziție prin program, aplicanţii trebuie să parcurgă şi un curs online de antreprenoriat, oferit gratuit de Ro-Win. La finalul acestui curs, aplicanţii vor realiza un plan de afaceri.

Toti absolvenţii vor putea opta să se înscrie în concursul de proiecte iniţiat de Ro-Win ca parte a programului de finanţare europeană nerambursabilă Diaspora Start-up. În urma selecției planurilor de afaceri și a interviurilor 36 dintre absolvenţii cursului vor primi granturi a câte 35.000 de euro, la care se se adaugă servicii de mentorat şi consiliere în valoare de peste 10.000 de euro.

Mai multe detalii sunt disponibile la adresa www.ro-win.ro/ghid

Ro-Win – Succes în România este un proiect de finanţare nerambursabilă şi suport de peste 45.000 de euro, parte a programului Diaspora Start-Up, finanţat de Uniunea Europeană şi Guvernul României prin Programul Operațional Capital Uman (POCU) 2014-2020. Ro-Win va oferi 36 de granturi a câte 35.000 de euro, la care se adaugă un curs online de formare antreprenorială, servicii de mentorat și consiliere, în valoare de peste 10.000 euro, oferite în parteneriat cu Impact Hub Bucharest. Partenerii proiectului sunt: Grupul EDUCATIVA, Asociaţia Reviro, Impact Hub Bucharest şi GEA Strategy & Consulting.

Partnerii proiectului Ro-Win

Grupul EDUCATIVA este un grup de întreprinderi sociale care dezvoltă proiecte în domeniul educațional și oferă tinerilor români oportunități de dezvoltare personală și profesională. În ultimii 12 ani, echipa EDUCATIVA a ajutat peste 10.000 de tineri români să meargă la studii în străinătate, organizând de două ori pe an RIUF (Romanian International University Fair) și oferind servicii de consiliere educațională prin EDMUNDO, UNIVERSALIO și EDMERICA.

Asociația REVIRO lucrează cu unele dintre cele mai importante companii din România pentru a identifica joburi interesante și provocatoare pentru persoane care au studiat sau au lucrat în străinătate. Prin organizația REVIRO, tineri care au fost educați la universități prestigioase din afara țării s-au întors cu succes acasă, în companii multinaționale de top (Google, McKinsey, Coca Cola, Amazon, EY, P&G, Teach for Romania etc.), start-up-uri și ONG-uri cunoscute și ambițioase.

Impact Hub Bucharest este organizația ce susține dezvoltarea antreprenorială a inițiativelor cu impact pozitiv în societate în cadrul unei comunităţi globale, oferind spații de lucru colaborative, programe de dezvoltare și incubare a afacerii, conferințe și evenimente, precum și opțiuni de finanțare prin crowdfunding.

GEA Strategy & Consulting, membră a Grupului Civitta Internațional din iunie 2017, este o companie activă de peste 10 ani pe piața din România, specializată în servicii de consultanță strategică și pentru dezvoltare, cu accent pe inovare și antreprenoriat, care oferă inclusiv asistenţă în vederea inițierii de afaceri.

Proiectul este co-finanțat din Fondul Instrumente Structurale 2014-2020, prin Programul Operațional Capital Uman, Axa Prioritară 3 ‘Locuri de muncă pentru toți’.

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here