Hai la sport cu toată familia în cadrul Vâlcea Forest Run 2022

0
Valcea Forest Run 2022

Pe 15-16 octombrie 2022, sunteți invitați în Pădurea Valea Bujoreanca, Bujoreni, județul Vâlcea, pentru Vâlcea Forest Run!

Fundația Comunitară Vâlcea, alături de sponsori și parteneri organizează acest eveniment sportiv pentru toată familia, în sprijinul comunității vâlcene.

“Ne propunem să promovăm sportul, alergarea în natură și orientarea sportivă. Am ales Pădurea Valea Bujoreanca pentru că oferă mai multe opțiuni pentru trasee și vom putea să mulțumim și alergătorii pasionați, și adulții, și copiii dornici de mișcare și de relaxare. Anul acesta avem ca noutate o cursă pentru iubitorii de Mountain Bike și cursa de popularitate #sportacasă pentru cei care ne vor susține de oriunde sunt”, a declarat Oana Mesea, organizator și membru al Fundației Comunitare Vâlcea.

Fie că vorbim cu sportivi pasionați sau familii, fiecare va găsi un traseu potrivit. Astfel, componentele tehnice sunt: Semimaraton, Alergare în pădure pe traseu marcat (10 km si 5 km), MTB 21 km și  Orientare Sportivă. Traseele de alergare în pădure pe poteci marcate sunt recomandate tinerilor peste 16 ani și adulților, iar aceștia din urmă vor lua startul pe 15 octombrie 2022. Traseele de orientare sportivă propuse pot fi parcurse de către copii și tineri cu vârsta cuprinsă între 3 și 15 ani, iar cursa lor va fi necronometrată, pe 16 octombrie 2022.

Anul acesta adăugăm cursa de ciclism montan de 21 de km dedicată celor care au mai parcurs cu ușurință trasee de MTB de dificultate medie de 10, 15 km sau bicicliștilor pasionați de Mountain Bike și trasee tehnice. Această cursă este destinată persoanelor peste 16 ani, este cronometrată și va avea startul pe 16 octombrie 2022.

Păstrăm componenta #sportacasă. În perioada 10-23 octombrie 2022, sportivii pot alege când, unde și cât vor să alerge, să pedaleze, să înoate cu gândul la proiectele de acasă, iar copiii sunt invitați la orice tip de mișcare. Avem nevoie doar de o confirmare a turei făcute (de ex. Strava, GFit, Garmin, Polar etc.) pentru a oferi surprizele pe care le pregătim pentru finisheri. Această este o oportunitate de promovare a sportului de masă, precum și de promovare a Fondului Științescu și a utilizării conceptului STEAM în activitățile destinate copiilor din județul Vâlcea.

”Vâlcea Forest Run mi-a oferit prilejul să mă redescopăr, să cunosc niște oameni minunați pe care organizatorii competiției au știut să-i adune în jurul lor și să creeze o familie frumoasă de alergători, aici, la Râmnicu Vâlcea! Voi participa de fiecare dată cu plăcere și emoție în suflet la VFR, chiar dacă e un concurs fără puncte în clasament. Dar aici mă simt acasă!”, spune Bogdan Stanca, unul dintre participanții fideli.

Prin Vâlcea Forest Run punem la dispoziţia comunităţii un mecanism de întâlnire, interacţiune şi de implicare în strângerea de fonduri pentru proiectele pe care le consideră de impact. Organizaţiile sau grupurile de iniţiativă înscriu proiecte din comunitatea locală, companiile şi alergătorii aleg pentru ce se implică, iar susţinătorii donează.

În an pandemic, la ediția din 2021, am reușit să organizăm evenimentul cu două direcții #aleargăacasă și #aleargăînpădure, mobilizând 380 de sportivi de pretutindeni, dintre care 90 de copii, peste 30 de sponsori și parteneri, 50 de voluntari și peste 450 de donatori și susținători, precum și 56 806 RON, bani care au fost redirecționați către 5 cauze.

Avem cele 7 povești câștigătoare: Asociaţia Vatra cu idei, Asociația SMILE, GI pentru animale, GI Project Apollo, GI Vaideeni și Fundația Comunitară Vâlcea, cu proiecte din domeniul social, educație, dezvoltare comunitară și sănătate și vă invităm să vă înscrieți pentru a îi putea susține!

Mai multe detalii despre proiecte pe site-ul Vâlcea Forest Run:

Înscrieri aici, până pe 30 septembrie: 

***

Fundația Comunitară Vâlcea a debutat ca grup de inițiativă în 2018 şi s-a înființat în 2019, fiind parte dintr-o mişcare naţională, alături de alte 17 fundaţii comunitare. Fundația este o organizație apolitică și funcționează ca un liant în comunitate, reușind să conecteze fonduri, oameni și inițiative cu scopul de a impacta pozitiv mediul comunitar. Misiunea fundației este să contribuie la consolidarea de comunități curajoase care caută să-și rezolve problemele, în care oamenii se implică, caută soluții împreună și luptă pentru drepturile lor, învață din greșeli, transformând nevoile în oportunități pentru fiecare copil, tânăr, adult și senior.

Fundația Comunitară Vâlcea

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here