5 lucruri pe care să le iei în calcul înainte de a face orice fel de împrumut

0

Treci printr-o criză financiară? Sau poate ai nevoie de o sumă extra pentru nunta ta de poveste sau pentru vacanța ta de vis? Un împrumut rapid de la Viaconto ar putea fi soluția financiară ideală de care ai nevoie pentru a-ți satisface dorințele și a scăpa de grijile suplimentare.

Contractarea oricărui tip de împrumut este o decizie importantă de luat, iar procesul poate fi copleșitor pentru cei care accesează pentru prima dată un credit. Din acest motiv, am compilat o listă de 5 lucruri de luat în considerare înainte de a aplica propriu-zis pentru un împrumut.

Acordă o atenție deosebită acestor puncte cheie pentru a-ți asigura un proces de creditare fără probleme.

1. Cerințele de calificare pentru un împrumut

Înainte de toate gândește-te dacă îndeplinești cerințele de calificare pentru tipul de împrumut de care ai nevoie. De obicei, condițiile de eligibilitate de bază pentru orice fel de credit sunt:

  • Trebuie să ai cel puțin 18 ani;
  • Să ai un venit regulat, cu caracter permanent și o vechime la locul de muncă de cel puțin 3 sau 6 luni;
  • Trebuie să fii rezident permanent al țării în care vei accesa împrumutul (în cazul nostru, România);
  • Să ai un istoric și scor de credit pozitiv sau cel puțin neutru dacă este prima dată când contracarezi un împrumut.

Îndeplinirea cerințelor de calificare pentru un împrumut este unul dintre cele mai importante lucruri de luat în considerare înainte de a aplica propriu-zis.

2. Tipul de împrumut

Pentru ce ai nevoie de un împrumut de la o bancă sau o instituție financiară nebancară? Gândește-te la ce dorești să utilizezi suma împrumutată și care este tipul de credit care îți poate îndeplini această nevoie.

Pentru că există mai multe tipuri de împrumuturi pe piață, este important să alegi unul care să se potrivească situației tale actuale. Iată 2 tipuri principale de credite existente pe piață:

  • Credite de nevoi personale. Acest tip de împrumut este destinat cheltuielilor personale, cum ar fi vacanțele, achiziționarea unor bunuri, plata facturilor sau consolidarea altor datorii;
  • Credite de locuință sau creditele ipotecare. Un tip de împrumut destinat persoanelor fizice sau juridice care să le permită achiziționarea de bunuri imobiliare.

Desigur, există mai multe tipuri de credite pe piață, dar creditele de nevoi personale și cele ipotecare sunt printre cele mai accesate.

3. Rata dobânzii

Fiecare tip de credit de la fiecare instituție bancară sau nebancară are o rată a dobânzii proprie. Rata dobânzii reprezintă suma pe care banca sau instituția nebancară o percepe pentru banii împrumutați.

În mod ideal, ar trebui să alegi un împrumut care oferă o rată a dobânzii avantajoasă pentru rambursarea banilor în timp util și fără probleme financiare. Accesarea unui credit nebancar ți-ar putea fi de folos pentru a te asigura că nu plătești mai mult decât îți poți permite pentru a utiliza serviciul de împrumut.

4. Termenii de rambursare a împrumutului

Durata și tipul de împrumut va determina suma de rambursare și dobânda pe care s-ar putea să o plătești. De obicei, cu cât durata împrumutului este mai mare, cu atât rambursările lunare vor fi mai mici. Verifică pe site-ul creditorului care sunt termenii de rambursare a împrumutului sau discută cu un consultant pentru mai multe detalii.

5. Modalitățile de rambursare a împrumutului

Cu cât ai mai multe modalități de rambursare la îndemână, cu atât te bucuri mai mult de suma împrumutată pentru achizițiile și plățile pe care trebuie să le faci.

Pentru un împrumut nebancar de la Viaconto poți să rambursezi suma către creditor fie prin transfer bancar la data scadentă, fie la cea mai apropiată stație de plată SELFPAY. Desigur, poți să rambursezi împrumutul și prin plata acestuia la casieria unei bănci, dar această operațiune poate percepe comisioane suplimentare pe care, cel mai bine ar fi să le eviți.

Pentru a te asigura că obții cea mai bună ofertă de împrumut care se potrivește cel mai bine circumstanțelor financiare în care te afli, ia în considerare factorii menționați anterior și bazează-te pe serviciile de împrumut de la Viaconto!

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here