Fundaţia Alexandrion transmite regretele sale pentru decesul academicianului Dumitru Radu Popescu

0

Fundaţia Alexandrion transmite regretele sale profunde pentru decesul academicianului Dumitru Radu Popescu, prozator, dramaturg, eseist, care a fost un membru marcant al juriului Galei Premiilor Constantin Brâncoveanu încă de la prima ediţie, din 2014, dar şi laureat al categoriei literatură, în 2015 şi 2022.

Dispariţia scriitorului Dumitru Radu Popescu este o pierdere uriaşă pentru cultura română. Opera sa, care cuprinde proză, teatru, poezie, critică literară este extrem de valoroasă şi reprezintă o sursă de inspiraţie foarte puternică pentru posteritate. Prin implicarea sa în Gala Premiilor Constantin Brâncoveanu, în calitate de membru al juriului, Acad. Dumitru Radu Popescu a contribuit semnificativ la eforturile Fundaţiei Alexandrion de a identifica, a aduce în prim plan şi a mulţumi valorilor culturii române pentru munca remarcabilă depusă de-a lungul anilor. Îi vom fi veşnic recunoscători pentru sprijinul pe care ni l-a oferit şi îi vom păstra o amintire vie. Condoleanţe familiei îndurerate şi odihnă veşnică pentru sufletul marelui scriitor român”a spus Dr. Nawaf Salameh, Preşedintele Fundaţiei Alexandrion.

Academicianul Dumitru Radu Popescu a fost dublu laureat al Galei Premiilor Constantin Brâncoveanu. În 2015, a mulțumit pentru premiul la categoria literatură care i-a fost acordat, comparându-l cu un ”nepot al Premiului Nobel”, din România.

În 2022 a fost, din nou, laureat al Galei, tot la categoria literatură, de data aceasta pentru volumul “O sută şi una de poezii”. Din păcate nu a putut fi prezent la eveniment, însă a transmis un mesaj prin care a sintetizat, cu expresivitate și umor, esenţa poporului român.

Urmăriţi un scurt video cu momente de referinţă din cadrul galelor:

Dumitru Radu Popescu a fost prozator, dramaturg, scenarist de film, membru titular al Academiei Române şi director general al Editurii Academiei Române. De-a lungul carierei a fost redactor-șef al revistei Tribuna, din Cluj-Napoca, redactor șef al revistelor Contemporanul și România literară, precum şi președinte al Uniunii Scriitorilor din România.

Trecerea academicianului Dumitru Radu Popescu în eternitate reprezintă o grea și nemeritată pierdere la început de an 2023.

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here