Conferință de presă la Jandarmeria Olt susținută de inspectorul șef, colonel Drejoi Tudor Dorel

0

Joi, 15 martie 2018, la sediul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Olt, a avut loc conferința de presă susținută de inspectorul șef, colonel Drejoi Tudor Dorel, în cadrul căreia au fost prezentate activitățile care se vor desfășura cu prilejul sărbătoririi Zilei Jandarmeriei Române.

ACTIVITĂȚI DESFĂȘURATE CU PRILEJUL SĂRBĂTORIRII ZILEI JANDARMERIEI ROMÂNE 

Ziua de 3 aprilie este un moment emplematic în istoria Armei noastre, este ziua în care, în urmă cu 168 de ani, domnitorul Grigore Alexandru Ghica, a aprobat hotărârea Divanului Obștesc, semnând actul de înființare a Jandarmeriei: „Legiuirea pentru reformarea corpului slujitorilor jandarmi”.

De la înființare, până astăzi, am pășit pe drumuri, nu de fiecare dată netezite, am adus opiniei publice imaginea de ordine și siguranță publică, am demostrat profesionalism, credibilitate, sensibilitate umană și am reprezentat partenerul de nădejde în misiunele încredințate, atât în țară, cât și în teatrele de operații.

Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Olt va organiza o serie de manifestări prilejuite de sărbătorirea Zilei Jandarmeriei Române, după cum urmează :

  • Miercuri, 21 martie 2018, Ziua Porților Deschise la sediul Detașamentului 4 Jandarmi Caracal,
  • Miercuri, 21 martie 2018, organizarea unor activități în spațiul public în localitatea Corabia,
  • Joi, 22 martie 2018, Ziua Porților Deschise la sediul IJJ Olt ( standuri de prezentare, exerciții demonstartive),
  • Vineri, 23 martie 2018, Cupa Jandarmeriei Oltene,
  • Luni, 26 martie 2018, Cupa Presei la Tir,
  • Joi, 29 martie 2018, Ziua Veteranilor,
  • Marți, 3 aprilie 2018, ședința omagială dedicată Zilei Jandarmeriei Române,
  • Marți, 3 aprilie 2018, EXPO Jandarmeria.

Activitățile organizate în data de 3 aprilie a.c., vor debuta la ora 11.00 cu o adunare festivă în sala de şedinţe a Consiliului Judeţean Olt, unde în prezenţa oficialităţilor, a personalului unităţii şi reprezentanţilor mass-media vor fi prezentate mesajele de felicitare adresate cu ocazia Zilei Armei, vor fi prezentate recompensele acordate celor mai merituoşi jandarmi olteni şi se vor înmâna colaboratorilor diplome aniversare și plachete.

Activităţile vor continua cu organizarea unor standuri de prezentare, puncte de contact şi informare în spaţiul public, pe B-dul A.I. Cuza din municipiul Slatina, în zona Consiliului Judeţean Olt.

Vor fi prezentate autospecialele de intervenţie, materialele folosite în misiunile de asigurare şi restabilire a ordinii publice, mijloacele de intervenţie antiteroristă, echipamente de comunicaţii, trusa criminalistică, câinii de serviciu pe care unitatea îi are în dotar etc.

De asemenea, în cadrul manifestărilor va fi înmânată Revista LEGE ŞI ORDINE editată de inspectorat, materiale promoţionale, informative şi preventiv-educative.

Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Olt

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here