Concert MOZART/ BEETHOVEN

0

VINERI,  28  APRILIE  2023, ORA  19:00
ORCHESTRA  SIMFONICĂ  A  FILARMONICII  “OLTENIA”
 
Concert
MOZART/ BEETHOVEN
 
DIRIJOR
ALEXANDRU  ILIE

 SOLISTE
REBECCA TAIO, 
flaut, ITALIA
MARIA BÎLDEA
harpă

            La finalul lunii aprilie, publicul este invitat la Filarmonica ”Oltenia” pentru a audia muzică în ton cu primăvara, luminoasă, optimistă, plină de culoare. Aceasta este atmosfera Concertului pentru flaut și harpă de MOZART, ce va fi interpretat vineri, 28 aprilie (ora 19:00) de REBECCA TAIO (din Italia) și MARIA BÎLDEA, solistă a Orchestrei Naționale Radio București, sub bagheta lui ALEXANDRU ILIE, dirijor al Teatrului Național de Operetă și Musical „Ion Dacian”. În partea a doua a serii se va cânta Simfonia nr. 8 în Fa major de BEETHOVEN, numită și “Mica simfonie”.

            ALEXANDRU ILIE

     Alexandru ILIE este dirijor permanent și conduce departamentul de Studii Muzicale al Operei Comice pentru Copii din Bucuresti, din luna februarie a anului 2017, iar din anul 2019 a preluat și funcția de dirijor permanent al Teatrului Național de Operetă și Musical „Ion Dacian”.

      Având o vastă experiență, în ciuda vârstei, Alexandru ILIE colaborează, în calitate de dirijor, cu orchestre din întreaga țară. Repertoriul abordat de Alexandru ILIE este deseori simfonic, incluzând compozitori canonici: Vivaldi, Mozart, Haydn, Beethoven, Schubert, Mendelssohn, Franck, Brahms, Stravinski, Strauss, Debussy etc., muzică de film de John William, Hans Zimmer sau Ennio Morricone; de asemenea performează și concerte pentru solişti instrumentişti şi orchestră, dar şi gale de operă şi operetă alături de solişti vocali, căutând să aducă tuturor concertelor aspecte inovative, originale, atât în interpretare cât şi în construcţia evenimentelor.

            REBECCA TAIO

     Premiată la concursuri naționale și internaționale, Rebecca Taio a susținut mai multe concerte atât în ​​ansambluri de cameră, cât și ca solistă. A fost premiată la prima ediție a Concursului Internațional de Flaut „S.Zampetti” în 2018. În calitate de solistă, a interpretat Concertul de W.A.Mozart în Sol major și, cu ansamblul „Labirinți Armonici”, câteva concerte de A. Vivaldi. Cântă în duo cu pianiștii Luca Colombarolli și Marco Grisanti, alături de care are câteva proiecte importante de muzică de cameră. Primul ei album pentru flaut și pian, realizat pentru casa de discuri Brilliant Classics, a fost lansat în octombrie 2022.

            MARIA  BÎLDEA

     A concertat in Anglia, Germania, Canada, SUA, Spania, Slovenia, Cipru, Franţa şi în locuri arheologice cu un deosebit simbolism: Templul Atenei Nike din Acropolele Atenian, Templul lui Zeus Olimpianul din Atena, Templul lui Poseidon de la Sunio, Teatrul antic Irodius Aticus, precum și la cele două teatre antice de la Epidaurus şi Templul lui Apollon din Delfi.

     Peste 25 de ani a fost harpă solo la Orchestra Simfonică Radio din Atena, colaborator permanent al Kameratei Armonia Atenea și profesoară de harpă la Conservatorul Athinon din Atena. Maria Bildea cântă cu o harpă de concert de colecție, model “Aniversary 999” Horngacher. În prezent, predă la Universitatea Națională de Muzică din București și este solistă în cadrul Orchestrei Naționale Radio București.

Biletele pentru acest concert se achiziționează online, pe entertix.ro:
https://www.entertix.ro/evenimente/15704/concert-simfonic-28-aprilie-2023-filarmonica-oltenia-craiova.html

De asemenea, biletele se procură de la agenția din Calea Unirii 16, luni, marți, joi (orele 10:00-14:00) și miercuri, vineri (orele 17:00-21:00).
Detalii se obțin la numărul de telefon 0251 414 698.
Prețuri bilete: 50 lei; 15 lei (elevi, studenți, seniori)

————————————————————————–
Ramona Bădescu
Specialist Public Relations – Filarmonica ”Oltenia” Craiova
http://www.filarmonica-oltenia.ro/
https://www.facebook.com/filarmonicaolteniacraiova/
https://www.instagram.com/olteniaphilharmonic/

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here