LUNI, 12 IUNIE 2023, ORA 19:00 – Recital extraordinar „Vibrations”

0

FILARMONICA ”OLTENIA” CRAIOVA
LUNI, 12 IUNIE 2023, ORA 19:00

Recital extraordinar „Vibrations”

VALENTIN  ȘERBAN (vioară), MIHAI  DIACONESCU (pian)

În program:
César Franck: Sonata în La major pentru vioară și pian
Johannes Brahms: Scherzo în Do minor din Sonata FAE
Ludwig van Beethoven: Sonata nr. 7 în Do minor, op. 30, nr. 2

            A început la Timișoara și se va încheia la București, nu înainte de a poposi la Craiova, orașul natal al pianistului Mihai Diaconescu. Suntem încântați să vă anunțăm că turneul „Vibrations” a debutat la finalul lunii mai oferind șapte seri de muzică clasică și virtuozitate! Cu o combinație uluitoare de talent și pasiune, Mihai Diaconescu, la pian, și Valentin Șerban, la vioară, vor transpune publicul într-o călătorie muzicală de neuitat, în sala de concerte a Filarmonicii ”Oltenia” Craiova, luni 12 iunie, începând cu ora 19:00.

Prin intermediul acestui turneu, cei doi artiști de excepție împărtășesc cu auditoriul lucrări muzicale captivante și emoționante. Fiecare notă va vibra în acord cu sufletele melomanilor, creând o atmosferă specială și plină de bucurie. Va fi un prilej unic de a experimenta armonia și pasiunea transmise de Mihai Diaconescu și Valentin Șerban, în interpretarea lor desăvârșită.

Mihai Diaconescu a obținut numeroase premii în cadrul concursurilor naționale și internaționale: Premiul al II-lea în cadrul Concursului ,,Giovanni Pianisti” (Citta del Vasto, Italia); laureat în repetate rânduri al olimpiadelor naționale de interpretare (România); Premiul I la Concursul ,,Rovered’Oro” (San Bartolomeo, Italia); Premiul I la Concursul „Liszt” (Cluj,  România). Este, de asemenea, semifinalist la concursurile internaționale ,,Nordic Piano Competition” (Suedia) și ,,Ciorlionis Competition” (Lituania). Ca solist, Mihai Diaconescu a susținut concerte cu orchestre  din România, Bulgaria și Finlanda, sub bagheta unor maeştri precum Cristian Mandeal, Horia Andreescu, Petre Sbârcea, I. Ilarion Galați, Gheorghe Costin, Tiberiu Soare, Ovidiu Bălan, Alexandru Iosub, Mihail Agafița, Jaan Ots, Gianluigi Zampieri.

Valentin Șerban (n. 1990, Brașov), violonist – câștigător al premiului I George Enescu, ediția 2020-2021. Originar din Brașov, s-a perfecționat la Universitatea de Muzică din Graz, Austria sub îndrumarea celebrei violoniste Silvia Marcovici. Personalități marcante în perioada sa de formare au fost prof. Valeriu Rogacev, prof. Daniel Podlovschi, Maestrul Ştefan Gheorghiu, Adam Han-Gorski (SUA) și Maestrul Ilarion Ionescu-Galaţi. A participat la numeroase cursuri de măiestrie cu violonişti renumiţi precum Leonidas Kavakos, Ivry Gitlis, David Grimal, Mihaela Martin, Silvia Marcovici sau Adam Han-Gorski. Este membru al prestigioasei orchestre Les Dissonances din Paris condusă de violonistul David Grimal, alături de care concertează frecvent în Europa, în special în Franța.

Biletele pentru recital se achiziționează online, pe entertix.ro:
https://www.entertix.ro/evenimente/15721/recital-extraordinar-vibrations-12-iunie-2023-filarmonica-oltenia-craiova.html

De asemenea, biletele se procură de la agenția din Calea Unirii 16, luni-vineri (orele 10:00-18:00).
Detalii se obțin la numărul de telefon 0251 414 698.

Prețuri bilete: 40 lei; 15 lei (elevi, studenți, seniori)
————————————————————————–
Ramona Bădescu
Specialist Public Relations – Filarmonica ”Oltenia” Craiova
http://www.filarmonica-oltenia.ro/
https://www.facebook.com/filarmonicaolteniacraiova/
https://www.instagram.com/olteniaphilharmonic/

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here