Spectacolul multimedia FANTAISIE și simfonia SALVATION, la Filarmonica OLTENIA Craiova

0

Joi și vineri, 17 și 18 noiembrie 2022, de la ora 19:00, iubitorii de muzică sunt invitați la Filarmonica ”Oltenia” Craiova unde vor avea loc două evenimente remarcabile: spectacolul multimedia FANTAISIE, cu pianistul NICOLAE DUMITRU și simfonia ”SALVATION” de JIN WANG (muzician austriac de origine chineză), o primă audiție absolută despre război și pace. De asemenea, violoncelistul RADU SINACI va interpreta lucrări de MAX BRUCH și CAMILLE SAINT-SAËNS.

***

Joi, 17 noiembrie 2022, ora 19:00

Spectacol multimedia FANTAISIE

NICOLAE DUMITRU (pian)

SILVIU ANDREI (proiecții video)

În program:

 • Jean Philippe Rameau: Suita în La minor
 • George Enescu: Pièces Impromptu
 • Maurice Ravel: Suita „Gaspard de la Nuit”

NICOLAE  DUMITRU – pianist

Pasionat de găsirea a noi forme de comunicare muzicală cu publicul, pianistul Nicolae Dumitru a realizat de-a lungul anilor ciclul de recitaluri de la Teatrul Act „Poveste pentru pianist și măști”, precum și ciclul de spectacole „Leadership Music”, destinat explorării elementelor comune dintre muzica clasică și strategiile de business. La invitația Muzeului National „George Enescu” a realizat seria de expuneri „ClassiCool”, destinată popularizării muzicii clasice. Adept al programelor interpretative centrate pe idei captivante pentru un public larg, Nicolae Dumitru pregătește îndelung un asemenea recital-concept, adesea însoțit de expuneri sau de proiecții video, după care se „retrage” pe o perioadă îndelungată pentru a elabora următorul concept.

***

Vineri, 18 noiembrie 2022, ora 19:00

 • Concert vocal-simfonic ”SALVATION”
 • ORCHESTRA SIMFONICĂ ȘI CORALA ACADEMICĂ ALE FILARMONICII „OLTENIA”
 • DIRIJOR: JIN WANG (AUSTRIA)
 • SOLIST: RADU SINACI (violoncel)
 • Dirijorul corului: MANUELA ENACHE-PÎRVU

În program:

 • Richard Wagner: Uvertura operei „Tannhäuser”
 • Max Bruch: „Kol Nidrei” pentru violoncel și orchestră, op. 47
 • Camille Saint-Saëns: Concertul nr. 1 în La minor pentru violoncel și orchestră, op. 33
 • Jin Wang: Simfonia nr. 3 pentru cor și orchestră, „Salvation”

***

JIN  WANG – dirijor și compozitor

Dirijorul austriac de origine chineză Jin Wang, unul dintre cei mai apreciaţi din generaţia sa, a dirijat peste 600 de concerte şi spectacole de operă. A absolvit cursurile de măiestrie pentru dirijat la Conservatorul din Beijing şi apoi a urmat perfecţionarea la Academia de Muzică de la Viena cu profesorii Karl Österreicher şi Leopold Hager.  La începutul carierei, a fost asistentul dirijorilor Vaclav Neumann şi Peter Eötvös şi a beneficiat de îndrumarea maeştrilor Leonard Bernstein şi Zubin Mehta. Este primul dirijor de origine chineză care a câştigat opt competiţii internaţionale, primul dirijor asiatic care a fost profesor la Stockholm Royal Academy of Music şi primul dirijor de origine chineză – director general muzical în Germania.

Simfonia nr.3 pentru cor și orchestră ”SALVATION” de Jin Wang are un mesaj foarte actual despre război și pace, despre speranță și salvarea prin credință și iubire.

RADU  SINACI   – violoncelist

Solist și prim-violoncelist al Orchestrei de Cameră Radio din București, violoncelistul Radu Sinaci s-a născut în anul 1984 la Arad și a studiat violoncelul cu Marin Cazacu, alături de care face parte din celebrul ansamblu Violoncellissimo, iar alături de Anca Sinaci formează trupa Playthoven.

Ca solist, a susținut concerte și recitaluri la Watford Palace Theatre, Louxembourg Philarmonique Hall, Mustafa Saffet Cultural Center Istanbul, Arts Center of National Library Beijing, cu orchestre precum Orchestra de Cameră Radio, Filarmonica Banatul Timișoara, Filarmonica Paul Constantinescu Ploiești,  Filarmonica Naționaăa a Moldovei Serghei Lunchevici, Filarmonica Arad, Filarmonica Pitești, Filarmonica Botoșani, Orchestra Simfonică Muntenia Targoviște.

***

Biletele se procură online accesând link-urile de mai jos:

https://www.entertix.ro/evenimente/13773/recital-de-pian-spectacol-multimedia-17-noiembrie-2022-filarmonica-craiova-craiova.html

https://www.entertix.ro/evenimente/13239/concert-vocal-simfonic-18-noiembrie-2022-filarmonica-craiova-craiova.html

De asemenea, biletele se găsesc la agenția filarmonicii din Craiova, pe Calea Unirii 16, luni-vineri, orele 10:00-18:00.

 • Rezervări și detalii se obțin la numărul de telefon 0251 414 698.
 • Prețuri bilete: 40lei; 50 lei; 15 lei (elevi, studenți, seniori)

Abonații au acces gratuit la spectacolul multimedia FAINTASIE, de joi,  17 noiembrie 2022, ora 19.

Ramona Bădescu

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here