Ședința Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență în contextul avertizărilor meteo

0

Ministrul afacerilor interne, Carmen Daniela Dan, a condus joi, 5 ianuarie 2016, la sediul MAI, ședința Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență, convocat ca urmare a emiterii avertizărilor de cod portocaliu și galben de ninsori abundente, viscol și ger.

În cadrul întâlnirii, au fost stabilite măsurile care trebuie luate de către autoritățile și structurile MAI din județele vizate de avertizările de vreme severă, pentru prevenirea și gestionarea eventualelor situații de urgență.

Ministrul afacerilor interne le-a cerut prefecților ca în următoarele zile să fie în teren și să verifice personal modul în care se intervine în sprijinul cetățenilor.

La ședință au participat reprezentanți ai Ministerului Apelor și Pădurilor, Ministerului Apărării Naționale, Ministerului Transporturilor, Administrației Naționale de Meteorologie, Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere și ai celorlalte instituții din componența CNSSU. De asemenea, prefecții din județele aflate sub avertizările meteorologice au avut intervenții în sistem videoconferință, cu privire la modul în care sunt pregătiți să gestioneze orice de situație generată de fenomenele meteo-periculoase.

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here