Braconieri la vânătoare, prinși în flagrant de poliţiştii mehedinţeni

0
imagine ARHIVĂ

Marți, 17 octombrie 2017, poliţiştii Serviciului Arme Explozivi şi Substanţe Periculoase, din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mehedinți, au depistat în flagrant delict trei vânători, cu vârste cuprinse între 57 şi 70 de ani, la limita dintre fondurile de vânătoare a județului Mehedinți cu județul Dolj, în timp ce practicau vânătoarea fără respectarea condițiilor înscrise în autorizația de vânătoare.

Din cercetări a reieşit că cei trei bărbaţi, ar fi  împușcat 114  păsări din care 112 erau din specia ciocârlie, deși conform autorizației de vânătoare aveau dreptul de a împușca un număr de 40 din acestea, şi două exemplare din altă specie, care nu erau menționate în autorizația de vânătoare. Totodată cei doi vânători, au practicat vânătoarea folosind chemători electronice.

Poliţiştii au procedat la ridicarea a 4 arme de vânătoare, 422 cartușe și 9 chemători electronice, în vederea continuării cercetărilor.

Oamenii legii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de braconaj cinegetic, faptă prevăzută și pedepsită  de Legea nr. 407/2006.

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here