Cum ai grijă de dinții tăi după un detartraj

0

Pentru o dantură frumoasă și sănătoasă nu este suficientă doar o bună igienă orală, ci și anumite proceduri care țin de prezența la medicul stomatolog. Printre acestea se află și un detartraj profesionist, care se recomandă să fie efectuat de două ori pe an.

Ce reprezintă detartrajul dentar

Printr-un detartraj se îndepărtează placa bacteriană și tartrul de pe suprafața dinților, folosindu-se pentru început aparatul cu ultrasunetele, urmat de utilizarea instrumentelor manuale. Totul se va încheia cu un periaj profesional și gata: totul a fost atât de simplu încât nici nu ai avut timp să te crispezi la gândul că o vizită la medicul dentist nu se numără printre pasiunile tale.

Reguli care trebuie respectate după un detartraj

Există o serie de reguli care trebuie respectate după o astfel de procedură, și cel mai probabil medicul tău stomatolog ți le va prezenta. La fel procedăm și noi, pentru a ști din timp la ce trebuie să te aștepți.

Spală dinții după fiecare masă

În primele trei zile după ce ai trecut prin această metodă de curățare eficientă a dinților este nevoie să te speli bine după fiecare masă. Pentru început folosește o perie cu dinții moi, dar și o pasta de dinți care conține fluor. Abia după o săptămână poți trece la o periuță care are o duritate medie.

Renunță la țigări

Ești fumător și tocmai ce ai trecut printr-un detartraj? Atunci lasă țigările la o parte pentru măcar două zile după încheierea procedurii, deoarece în caz contrar smalțul dinților proaspăt curățați în mod profesionist se va întuneca la culoare din cauza fumului. Și chiar nu îți dorești ca acest lucru să se întâmple, nu-i așa?

Atenție la consumul anumitor produse

Niciodată după un detartraj nu se recomandă consumul de produse care pot afecta sensibilitatea dentară: acre, dulci, prea calde sau prea reci. Cel puțin două zile ar fi bine să ții cont de această regulă. De asemenea, nu consuma cafea, ceai, sucuri, apă minerală, ciocolată, roșii, suc de roșii sau oricare alte produse care conțin pigmenți care îți pot colora dinții.

O bună igienă orală

Până la următoarea vizită la medicul stomatolog ar fi indicat să te preocupi de a menține cât mai mult timp efectele pozitive ale detartrajului. Prin urmare, preocuparea pentru o bună igienă orală nu trebuie abandonată.

Folosește ață dentară

Cele mai multe persoane consideră că o bună igienă orală presupune doar periajul dinților de două ori pe zi și… cam atât. Medicii stomatologi ne învață că nu trebuie să uităm de utilizarea aței dentare, deoarece în acest fel reușești să îndepărtezi mult mai eficient resturile de mâncare.

Utilizează apă de gură

O apă de gură bogată în fluor te poate ajuta să previi multe dintre problemele dentare. Atenție: după utilizarea acesteia se recomandă să nu consumi niciun aliment sau lichid timp de 30 de minute.

Mergi regulat la medicul stomatolog

Vizitele regulate la medicul dentist sunt esențiale pentru a descoperi din timp și a trata rapid și eficient unele probleme care pot apărea. Nu lăsa durerile de dinți să treacă de la sine sau să scapi de ele cu ajutorul unor medicamente cu efect analgezic luate ”după ureche”. Mergi la medicul stomatolog pentru că în acest fel previi cariile, infecțiile, sângerările, gingivita și chiar cancerul oral.

Și, pentru că tot am amintim despre detartrajul oral, la un cabinet stomatologic din cadrul clinicii Cris Smile – acum și în sectorul 6, strada Boișoara 10 – 12, acesta este efectuat la un nivel profesionist.

Ai grijă așa cum trebuie de sănătatea danturii tale și nu lăsa nimic la voia întâmplării, mai ales dacă îți dorești dinți frumoși și sănătoși.

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here