Locuințele unor infractori din Bălcești, perchziționate de poliţiştii criminaliști

0
Imagine ARHIVĂ

Joi, 12 ianuarie 2017, poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei Oraşului Bălceşti, cu sprijinul poliţiştilor din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale, au efectuat 3 percheziţii, la domiciliile a 3 persoane, din oraşul Bălceşti, bănuite de comiterea infracţiunii de furt calificat, faţă de care a fost luată şi măsura reţinerii pentru 24 de ore, urmând să fie prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Bălceşti cu propunere de arestare preventivă.

Din investigaţii rezultă faptul că, în noaptea de 26 spre 27 noiembrie 2016, C.D., de 39 de ani, B.M., de 26 de ani S.M.A., de 21 de ani, toţi domiciliaţi în oraşul Bălceşti, au escaladat gardul împrejmuitor al unei locuinţei, din comuna Ghioroiu şi au pătruns în garaj, pe o fereastră, de unde au sustras 1 ATV, 2 generatoare de curent, 2 drujbe, băuturi alcoolice şi mai multe unelte electrice, în valoare totală de aproximativ 18.000 de lei.

În urma cercetărilor efectuate, a exploatării cu operativitate a informaţiilor obţinute şi a probatoriului administrat în cauză, poliţiştii de investigaţii criminale au obţinut autorizaţii pentru percheziţionarea locuinţelor celor 3 persoane bănuite de comiterea infracţiunii de furt calificat, iar în dimineaţa zilei de 12 ianuarie 2017, au descins la locuinţele acestora şi au pus în aplicare 4 mandate de aducere la sediul Poliţiei Bălceşti.

Infractorii au înstrăinat toate bunurile sustrase, însă poliţiştii au reuşit recuperarea ATV – ului de la un cumpărător de bună credinţă, care, de asemenea, a fost condus la poliţie pentru declaraţii.

Faţă de cei trei a fost luată măsura reţinerii pentru 24 de ore, aceştia fiind încarceraţi în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă Vâlcea, urmând să fie prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Bălceşti cu propunerea de arestare preventivă.

Oamenii legii efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat, sub supravegherea procurorului de caz.

COMENTARII

Please enter your comment!
Please enter your name here